Sport

Ghiaurul Lucescu a stârnit bairamul

Ziarul de Vrancea
10 sep 2018 581 vizualizări

Naționala Turciei a învins cu 3-2 în deplasarea din Suedia după ce a fost condusă cu 0-2

Selecționerul Turciei, Mircea Lucescu, a mai scăpat din presiune după ce a obținut o victorie în Suedia, împotriva naționalei care a ajuns în sferturi la Campionatul Mondial. Turcia a fost condusă cu 0-2, dar a întors scorul și a câștigat cu 3-2. Nordicii și-au păstrat statutul de favoriți și au terminat în avantaj prima repriză datorită golului lui Thelin. Suedezii au început perfect și repriza secundă, după ce, în minutul 49, Claesson a prins șutul perfect de la 30 de metri. Turcia a reacționat imediat prin vedeta naționalei, Calhanoglu, care a tras în plasa laterală din unghi, la doar două minute după ce Suedia își dublase avantajul. Iar 11 minute mai târziu, Mircea Lucescu a luat decizie inspirată prin introducerea lui Emre Akbaba. Mijlocașul lui Galatasaray a a egalat în minutul 88, după o combinație cu Tosun, iar în minutul 90^2 a adus victoria, care i-a salvat postul lui Mircea Lucescu. La finalul partidei, "Il Luce" și-a lăudat echipa: "Sunt extrem de fericit după această victorie și mai ales de modul în care am obținut-o. Este o confirmare a jocului bun făcut și în fața Rusiei, chiar dacă acolo am pierdut. Am căpătat în sfârșit încrederea de care aveam nevoie. Dacă aduni vârsta echipelor de start, suntem cu 40 de ani mai tineri decât suedezii. Asta arată că echipa națională de fotbal a Turciei are un viitor strălucit în față. ăsta este scopul nostru principal, să le acordăm credit tinerilor". Turcia, care face parte din Grupa B, Seria a II-a, din Liga Națiunilor, are deja două meciuri disputate, dar numai trei puncte. Rusia și Suedia, celelalte componente ale grupei, au doar câte un singur meci. Rămâne de văzut care va fi acum poziția oficialilor Federației Turce de Fotbal față de Lucescu. După eșecul în fața Rusiei, au apărut zvonuri care deja luau în calcul două nume pentru înlocuirea românului: Șenol Güneș și Aykut Kocaman.

Turcia face parte din grupa doi a Ligii B, alături de Rusia și Suedia. Mircea Lucescu este selecționerul turcilor de un an, din vara anului trecut, timp în care a câștigat trei partide, a remizat de patru ori și a bifat cinci înfrângeri. În Liga Națiunilor grupa B2, Turcia a pierdut cu 1-2 în fața Rusiei înainte de a se impune în Scandinavia.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.