Sport

Germania n-are derapaje

Ziarul de Vrancea
9 oct 2017 402 vizualizări

Teutonii s-au calificat la Cupa Mondială din Rusia câștigând toate cele zece meciuri din grupă * Egiptul s-a calificat dramatic după 27 de ani de absență, sub conducerea antrenorului Hector Cuper

 

Reprezentativa Germaniei a învins, duminică seară, pe teren propriu, cu scorul de 5-1, naționala Azerbaidjanului, în ultima etapă a grupei C de calificare la Cupa Mondială din 2018, în care a înscris trei goluri într-un interval de 12 minute. Germanii, campionii mondiali en titre, au înregistrat victorii în toate cele zece meciuri din preliminariile CM. Golurile învingătorilor au fost marcate de Goretzka (‘9, ’66), Wagner (’55), Rüdiger (’64) și Can (‘81(. Pentru Azerbaidjan a înscris Șeidaev (’34); Tot în grupa C, Irlanda de Nord, care încheie pe locul doi și va juca la baraj pentru calificarea la CM, a fost învinsă cu 0-1, în deplasare, de Norvegia, A marcat Brunt, în minutul 71, în propria poartă. Echipa Cehiei, locul trei în grupă, s-a impus, pe teren propriu, cu scorul de 5-0, în fața selecționatei din San Marino. Golurile au fost înscrise de Krmencik (‘8, ’23), Kopic (’27), Novak (’71) și Kadlec (’83). Germania a încheiat ca lider grupa C, cu 30 de puncte, și este calificată la Cupa Mondială. Pe locul doi a terminat Irlanda de Nord, cu 19 puncte, urmată de Cehia – 15 puncte, Norvegia – 13 puncte, Azerbaidjan – 10 puncte și San Marino – niciun punct.

* Altă echipă calificată din zona europeană este Polonia, care a învins în grupa E Muntenegru, Danemarca urmând a juca baraj. În grupa F, Anglia a obținut calificarea directă, iar Slovacia, avantajată de un meci mai ușor în ultima rundă, a prins poziția secundă. Iată rezultatele complete:

Grupa  E: Danemarca – România 1-1. Eriksen (’60 – penalty) / Deac (’81); Kazahstan – Armenia 1-1. Turîsbek (’62) / Mhitarian (’26); Polonia – Muntenegru 4-2. Maczynski (‘6), Grosicki (’16), Lewandowski (’85), Stojkovic (’87 – autogol) / Mugosa (’78), Tomasevic (’83). Clasament final: 1. Polonia – 25 p (calificată); 2. Danemarca – 20 p; 3. Muntenegru – 16 p; 4. România – 13 p; 5. Armenia – 7 p; 6. Kazahstan – 3 p. Grupa F: Lituania – Anglia 0-1. Kane (’27 – penalty); Slovacia – Malta 3-0. Nemec (’33, ’62), Duda (’69); Slovenia – Scoția 2-2. Bezjak (’52, ’72) / Griffiths (’32), Snodgrass (’88). Clasament: 1. Anglia – 26 p (calificată); 2. Slovacia – 18 p; 3. Scoția – 18 p; 4. Slovenia – 15 p; 5. Lituania – 6 p; 6. Malta – 1 p.

În zona africană, după Nigeria a obținut calificarea și echipa Egiptului, care reușește această performanță pentru a treia oară, după 1938 și 1990.Fotbaliștii egipteni au învins pe teren propriu, în fața a 86.000 de spectatori, echipa RP Congo cu 2-1 golul victoriei fiind marcat în min. 90^5, de jucătorul Mohamed Salah de la Liverpool, din penalty. Tot el a deschis scourl în minutul 63, înainte ca Arnold Bouka să egaleze în minutul 88. Din 1980, când a fost prezentă ultima oară la Mondiale sub conducerea “eternului” selecționer, Mahmoud El-Gohary, Egiptul a cucerit de cinci ori Cupa Africii. Acum, echipa este antrenată de argentinianul Hector Raul Cuper, fost tehnician la Valencia, Inter, Mallorca, Betis Sevilla și naționala Georgiei. Fără a intra prea mult în calcule, șanse foarte mari de calificare mai au echipele din Tunisia și Senegal. Puțin mai complicată este situația în grupa C, unde calificarea se joacă în meci direct între Maroc și Coasta de Fildeș. Maghrebienii au un punct mai mult și s-ar mulțumi cu un egal, dar partida se va juca pe terenul ivorienilor.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.