Sport

Georgiana Onea - tânăra sportivă din Păunești care practica fotbalul de performanță la clubul FC Onești, a murit în această noapte

Ziarul de Vrancea
19 ian 2021 39985 vizualizări

Georgiana Onea,tânăra sportivă din Păunești, a murit noaptea trecută din cauza unei boli nemiloase cu care s-a luptat în ultimii ani, Georgiana Onea a fost elevă la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Balș” din Adjud și a practicat fotbalul, nutrind o mare pasiune pentru mișcare și sport. După ce a fost diagnosticată cu nemiloasa bolă, oamenii din lumea sportului local, și nu numai, s-au mobilizat și au organizat mai multe evenimente în anul 2017 pentru strângerea de fonduri necesare tratamentului. Georgiana Onea a ajuns și la o clinică din Italia, iar momentul a constituit pentru ea și apropiați un licăr de speranță însă boala nu a putut fi învinsă.Georgiana a murit după ce nu de mult împlinise 21 de ani.

De loc din comuna Păunești Georgiana, a ales să practice fotbalul de performanță la clubul FC Onești, club care are secție de fotbal feminin. Pe data de 7 Mai 2017, în timpul meciului FC Onești-Venus Maramureș, Georgiana a fost lovită la gleznă. Georgiana nu a mai putut continua activitatea fotbalistică, unii medici spunând că e doar o entorsă și va trece. După trei luni medicul chirurg din spitalul municipal descoperă ca Georgiana are tumoare în acel loc, indicând să se opereze. După mai multe consultații in București s-a constatat durerosul adevăr: cancer osos, adică în termenul medical „Sarcomul Eweng”. De atunci oameni din fotbal și din sport, antrenori, oameni de afaceri, profesori și elevi din Adjud, Onești (acolo unde este legitimată) și Focșani, dar și simpli cetățeni din Vrancea sau din țară care au aflat de cazul Georgeanei, s-au mobilizat pentru a strânge fondurile necesare intervenției chirurgicale în Italia.

Anul trecut, pe 13 martie, Geogeana Onea activase pe contul ei de facebook postarea cu următorul conținut, în care-și făcea parcă publică întreaga filozofie despre viața sa pe acest pământ:

”Ai lucruri mai importante de făcut decât să îţi plângi de milă, zbierând că viaţa a fost nedreaptă, că încă îţi este greu și că meritai mai mult. Tu nu ai venit în lume ca să obţii ceva ori pentru a deveni altcineva decât eşti. Nu ai venit cu sacoşa goală ca să îți faci cumpărături și nu vei lua nimic cu tine. Eşti un sac cu daruri pe care le împarţi oamenilor în mod necondiţionat, adică fără a le măsura meritele”

De asemenea în ultima postare a sa pe contul de facebcook Georgiana le-a transmis  cuvinte și gânduri emoționante prietenilor care -o felicitaseră de anul nou:

”Bună dragii mei, vreau sa le mulțumesc din suflet tuturor celor ce și-au făcut timp și care v-ați gândit la mine prin a-mi ura" La mulți ani! "si multe alte gânduri minunate. Mulțumesc lui Dumnezeu din suflet ca existați în viata mea și ca îmi faceți mereu zilele mai frumoase și de multe ori mult mai ușoare! În mintea mea sunt multe alte cuvinte ce mi-aș dori sa vi le transmit, dar ma voi opri aici din motiv de-a nu va plictisi! Sunteți atât de minunați oameni buniVăzându-va gândurile minuate transmise în privat, îmi dau seama cât de mult însemn pentru voi, și pentru asta mi-ați transmis emoții greu de stăpânit! Dumnezeu sa va dea sănătate si fericire! Ceea ce-mi doriți voi mie, asemenea va doresc și eu vouă! Va doresc un An Nou Fericit alături de cei dragi vouă! Dumnezeu sa va binecuvânteze  Sunt fericita ca va am alături de mine cu gândul și sufletul.”  

”Când am plecat la drum eram foarte încrezători, Dumnezeu ne-a dat speranțe și sufletul nostru era plin de bucurie. Acum, el a ales că e mai bine să mergi la îngeri pentru că avea nevoie de un suflet curat, frumos și bun ca al tău! Draga noastră Georgiana Onea, mereu rămâi în sufletul și mintea noastă! Îți promit ceea ce am vorbit, că acel turneu va fi mereu în Adjud, pentru a ne aminti de tine! Drum bun spre îngeri și Dumnezeu să te odihnească!”, a transmis profesorul de sport Marian Drăghici, de la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Balș” (unde a fost elevă și Georgiana), care s-a implicat în organizarea acțiunilor umanitare în sprijinul Georgianei.

Citiți și

Georgiana Onea a marcat un gol şi priveşte cu optimism după mobilizarea făcută de lumea sportului;

Fostele glorii ale fotbalului românesc au jucat pentru Georgiana Onea;

Tânăra Georgiana Onea din Păunești mulțumește celor care i-au fost alături din clinica din Italia unde urmează să fie operată curând;

Tricouri la licitație pentru Georgiana Onea;

Tricoul handbalistei numărul 1 mondial Cristina Neagu donat pentru a fi scos la licitație în ajutorul urgent al tinerei Georgiana Onea din Păunești;

Meci caritabil de fotbal feminin la Adjud pentru ajutorarea tinerei Georgiana Onea din Păunești;

Mesajul Primarului din Păunești pentru tânăra Georgiana Onea din comuna sa;

Selecționerul Contra joacă fotbal la Sala Polivalentă pentru ajutorarea Georgianei Onea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.