Sport

Găzduim elita șahului

Ziarul de Vrancea
28 ian 2019 552 vizualizări

La București va avea loc o etapă din Grand Chess Tour unde vor veni, printre alte vedete, Carlsen și Caruana

Una dintre cele opt etape ale Grand Chess Tour 2019 va avea loc la București în luna noiembrie, etapă la care urmează să participe zece dintre cei mai buni 12 șahiști ai lumii.  Grand Chess Tour este un fel de Ligă a  Campionilor la șah, la care participă maeștri precum norvegianul Magnus Carlsen, campionul mondial în exercițiu, Fabiano Caruana, finalistul ediției precedente, sau foștii lideri mondiali, Viswanathan Anand si Vladimir Kramnik. Circuitul din 2019 a fost extins la opt etape găzduite pe patru continente, iar cea de-a șasea, care va purta numele Superbet Rapid & Blitz, se va disputa la București între 4 și 11 noiembrie. Finala va avea loc la Londra, în luna decembrie, unde se va acorda și marele premiu în valoare de 1,75 milioane de dolari.

Vedetele turneului vor fi Magnus Carlsen, puștiul minune care în 2014 a bifat cel mai mare scor din istorie, 2882, și Fabiano Caruana, americanul de origine italiană care îi amenință supremația. Astfel, românii pot vedea la București o reeditare a finalei Campionatului Mondial de anul trecut câștigată de nordic după prelungiri. Dintre cele șapte etape preliminare doar două, una din Croația și una  din Saint Louis, se vor desfășura în format clasic, adică 12 jucători, fiecare cu fiecare.  Restul de cinci, inclusiv cea de la București, sunt de zece jucători (9 runde), se vor juca după sistemul șah rapid și blitz.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.