Sport

FOTO | La doar 7 ani, Ana Maria Apostu intră în Lotul Național de Șah la patru categorii

Ziarul de Vrancea
29 apr 2019 2639 vizualizări

În perioada 14 - 25 aprilie 2019, în stațiunea Călimănești-Căciulata s-a desfășurat Campionatul Național individual de șah pentru juniori ediția 2019, întrecererile stabilind ierarhiile naționale pentru cele patru probe oficiale de șah clasic, șah rapid, șah blitz și șah dezlegări. Băieții și fetele au jucat separat pe grupele de vârstă de U08, U10, U12, U14, U16, U18, U20, iar în urma clasamentelor finale pe aceste grupe s-au acordat titluri primilor trei clasați, iar primii 10 clasați au fost incluși în loturile naționale pe categoriile de vârstă respective. De asemenea, această competiție majoră a ramurei de sport șah stabilește jucătorii ce vor reprezenta România la viitoarele campionate europene și mondiale.

Între cei șapte șahiști juniori focșăneni care au participat la Campionatul Național individual de șah pentru juniori ediția 2019 de la Călimănești-Căciulata, micuța Ana Maria Apostu, în vârstă de 7 ani, a participat la toate cele patru categorii de concursuri de sah: clasic, rapid , bliț , dezlegări . 

La toate cele 4 categoriii de concursuri la care a participat, Ana Maria Apostu a reușit performanța ca prin locul ocupat la finalul competiției să intre în Lotul Național al României

Ea este singura fată  în vârstă de 7 ani care a reușit la toate cele patru categorii de șah să intre în Lotul National al României în urma rezultatelor obținute la competiția de la Călimănești-Căciulata. Ana Maria Apostu este sportivă a secției de șah a clubului CSM Focșani 2007.

Citiți și:Galerie foto | Șapte șahiști de la CSM Focșani 2007, la CN individual de șah pentru juniori, de la Călimănești

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.