Sport

Galerie foto | Echipa Clubului Copiilor Adjud, la Concursul de Karting ''Cupa Bârladului'' desfășurat pe pista de la Bacău

Ziarul de Vrancea
20 apr 2019 2513 vizualizări

Concursul Interjudeţean de Karting şi Educaţie Rutieră ''CUPA BÂRLADULUI'' organizat de Clubul Copiilor Bârlad și Palatul Copiilor Brăila s-a desfăşurat pe Pista SPEED PARK din municipiul  Bacău, în perioada 13-14 aprilie a.c. Competiția este înscrisă în calendarul activităţilor educative regionale şi interjudeţene (CAERI) la poziția 2285 aprobat de MEN pentru anul 2019.

La start s-au prezentat echipaje de la Palatul Copiilor Brăila, Palatul Copiilor Baia Mare, Palatul Copiilor Piatra Neamț, Clubul Copiilor Bicaz, Palatul Copiilor Oradea, Palatul Copiilor Reșița, Clubul Copiilor Cugir (Alba), Palatul Copiilor Slobozia (Ialomița), Palatul Național al Copiilor București, Palatul Copiilor Suceava, Clubul Copiilor Bârlad (Vaslui), Clubul Copiilor Breaza (Prahova), Clubul Copiilor Adjud (Vrancea) pentru următoarele clase de concurs: Promo  Bambinii, Bambinii Junior, Puffo Junior, Puffo Senior, Mini și Cadet (piloții având vârste între 4 și 19 ani).Competiția a debutat cu brifing, cu urările de bun venit, instructaj specific, prezentarea  programului, antrenamente, calificări, etape  de concurs.

Echipajul din Adjud, coordonat de domnul  prof. ing. PETRE VALEA a fost  format din următorii elevi- piloți: GRIGORE FLAVIUS, cls. a III-a de la Școala Gimnazială ,,MihailArmencea”,   MITROFAN CEZAR, cls. a VII-a,  APETREI MIHAI, cls. a V-a  de la Colegiul Naţional ,,Emil Botta’’,  CĂLDĂRARIU DENIS, cls. a V-a  de la Școala Gimnazială Pufești, Structură Domnești, MITROFAN CEZAR,  cls. a VII-a de la Colegiul Naţional ,,Emil Botta’’, MAROLA VLAD, cls. a VIII-a de la  Școala  Gimnazială ,,Mareșal Alexandru Averescu’’, ROTARU ONISIM, cls a IX-a, ROTARU PETRU, cls. a XI-a de la Colegiul Naţional ,,Emil Botta’’.

eși vremea a fost capricioasă( ploaie și temperatura  scăzută) pe  pistă fiind necesar schimbul de cauciucuri pentru ploaie,  piloții au dat dovada de profesionalism și mult curaj, ieșirile în decor fiind foarte rare şi  nu s-au înregistrat incidente  pe pista de concurs.

Proba practică (viteză pe circuit) s-a desfăşurat individual contra cronometru.

Din echipajul Adjud s-a remarcat pilotul MITROFAN CEZAR care  a obţinut locul trei  pentru clasa de concurs Puffo Senior, pilotul MAROLA VLAD și pilotul  GRIGORE FLAVIUS. Aceștia au  fost însoţiţi de părinţi care  i-a încurajat la antrenamente și concurs.

În cadrul festivității de premiere s-au acordat diplome, cupe și medalii de catre organizatori. Concursul Interjudețean de Karting și Educatie Rutieră"CUPA BÂRLADULUI" a  fost o competiție de promovare a micilor piloți de karting având în vedere că următoarele concursuri naționale vor debuta în luna mai 2019.

La START, Foto: PETRE VALEA

Impresii ale piloților care au încins motoarele și cauciucurile pe pista din Bacău cu o lungime de 1,6 km, realizând  o SIMFONIE A MOTOARELOR pe clase de concurs și tipuri de motoare turate la putere  maximă:

Elev-pilot MITROFAN CEZAR

,,A  fost o experienţă frumoasă, din păcate vremea nu a ţinut cu noi, dar ploaia a făcut o cursă mai interesantă. Nu am fost pe treapta pe care o voiam la podium, dar mă mulţumesc și cu experienta câştigată. Sper că la următorul concurs să fiu  pe primul loc  la podium.’’

Festivitatea de premiere , clasa Puffo Senior, Foto: PETRE VALEA

Elev-pilot MAROLA VLAD

,,Experiența pe care am avut-o la concursul de karting din data de 13-14 aprilie 2019 desfășurat la Bacău, a fost una frumoasă și de neuitat. Prima oară când am condus un kart a fost la antrenamentele făcute înaintea concursului și nu știam cum să mă încadrez pe traseu, fără a produce un accident. Prima tură am mers încet pentru a mă învață cu Kartul și cu circuitul, apoi am început să merg mai tare.

După câteva ture de mers cu Kartul pe circuit, am fost foarte mândru de mine de cele reușite. Mi-a plăcut foarte mult la acest concurs,  mai ales experiența pe care am avut-o în timpul condusului”.

Cupe, medalii, diplome, Foto: PETRE VALEA

 

 

,,Multumim tuturor celor care au sprijinit desfăşurarea compeţiţiei (instituţii, părinţi) şi  invităm pasionații de karting  să participle la  Concursul Interjudeţean de Karting și Educatie Rutieră  ,,Marele Premiu al Vrancei’și  simpozionul ,,Valențele educației rutiere’’, cuprinse  în CAERI 2019, organizat, în toamna a.c.,   de Palatul Copiilor Focșani prin Clubul Copiilor Adjud”  a declarat prof. ing. PETRE VALEA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.