Sport

Galerie foto | Cupa Ziua Culturii Naționale la șah organizată la Focșani pentru copiii nelegitimați

Anton Soare
23 ian 2020 3698 vizualizări

În premieră pentru județul Vrancea, ZIUA CULTURII NAȚIONALE, aleasă în ziua de naștere a Luceafărului poeziei românești, Mihai Eminescu, a fost sărbătorită în acest an și de cei mai mici șahiști nelegitimați de la CSM Focșani 2007 care au participat la un concurs dedicat acestui important eveniment care merită din plin o sărbătoare națională.

Concursul s-a desfășurat la Sala Sporturilor Vrancea pe parcursul mai multor zile, înainte și după 15 ianuarie 2020.

 Pe primele cinci locuri s-au clasat Toia Filip-Andrei și  Cristudor Ștefan, la egalitate de puncte, urmați în ordine de Ursu Ștefan, Mureșan Robert-Andrei și Munteanu Ștefan-Eduard. S-au mai remarcat, în ordine alfabetică, Andrei Ioan-Alexandru, Balaban David, Bălan Elena, Bălan Maria, Ghimpu Petru-Sebastian, Mihu Cosmin, Mocanu Ianis-Nicușor și Sandu Maria-Sara.

Să remarcăm debutul surorilor Bălan Elena și Maria și al lui Mocanu Ianis-Nicușor. De asemenea, să menționăm și cunoștințele câtorva copii mici, îndeosebi Andrei Ioan-Alexandru și Mureșan Robert-Andrei despre Mihai Eminescu și Mica Unire mult peste nivelul vârstei lor.

Deoarece prin acest concurs a fost omagiată cultura națională, primii doi clasați la egalitate de puncte au primit ca premiu câte un tablou Floarea soarelui oferite de șahistul, pictorul și muzicianul Teodoru Iliescu.

În altă ordine de idei, reamintim că sâmbătă 1 februarie 2020 la Colegiul Național Unirea Focșani are loc faza județeană a Olimpiadei Sportului Școlar la șah, organizată de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea. Participă din fiecare școală cei mai buni doi băieți din ciclul primar, cele mai bune două fete din ciclul primar, cei mai buni doi băieți din ciclul gimnazial și cele mai bune două fete din ciclul gimnazial iar de la fiecare liceu cei mai buni doi băieți și cele mai bune două fete. Organizatorii îi roagă pe profesorii desemnați pentru faza pe școală și liceu să trimită rezultatele cu primii doi clasați înainte de desfășurarea fazei pe județ astfel încât să nu se mai piardă mult timp cu înscrierile în ziua de 1 februarie și ora de începere a concursului să poată fi respectată.

Informații transmise de către Anton Soare ,antrenor instructor șah la CSM Focșani 2007

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.