Sport

Pufești | Cupa sărbătorilor de iarnă la șah a avut peste 70 de participanți!

Ziarul de Vrancea
22 dec 2018 1165 vizualizări

Sfârșitul de săptămână și începutul vacanței de iarnă pentru copii a adus la Pufești și desfășurarea celei de a VI-a ediții a unui concurs de șah. Au participat elevi de la școlile din comuna Pufești, orașul Adjud (Clubul de Șah Paloda), comuna Garoafa, iar un grup de 12 elevi a venit din județul Galați de la Școala Barcea. 

Peste 70 de participanți, elevi, profesori coordonatori, arbitri au avut cele mai plăcute surprize: mâncare gătită tradițional la ceaun și plimbare cu sania trasă de caii cu zurgălăi. Premiile au fost și acestea consistente: diplome și medalii, cupe, ceasuri inscripționate cu sigla competiției; dulciuri de la dezvoltatorul parcului fotovoltaic din comună, acesta oferindu-le nu doar participanților la competiție ci tuturor copiilor școlari și preșcolari din comună.

S-au mai oferit șepci și brelocuri din partea Academiei Olimpice Române – filiala Vrancea, pixuri și diplome din partea GAL Siretul Verde. Trebuie să precizăm că fiecare participant a purtat o piesă vestimentară tradițională sau un însemn național, pentru a marca Anul Centenar al României. S-au implicat în organizarea evenimentului catedra de educație fizică și sport formată din profesorii Sărdaru Constantin și Lazăr Viorel, precum și alte cadre didactice, personalul nedidactic și auxiliar, conducerea școlii.

De asemenea, arbitrajul și întreaga logistică a fost asigurată de reprezentanții CSM Focșani 2007- secția șah, domnii Mihai Strîmbu și Anton Soare.

Tot în această săptămână, în comuna Pufești – membrii organizației Rotaract Varana, prin intermediul prof. Bogdan Mariana, a conducerii școlii și altor persoane, au distribuit în comună peste 100 de pachete cu alimente și dulciuri persoanelor nevoiașe.

,,Am încheiat cu succes anul acesta prin activități extrașcolare și educative deosebite, dar anul școlar nu s-a încheiat și cu siguranță mai sunt surprize pentru copiii din comună”, a ținut să precizeze prof. dr. Nicolae Damian – directorul instituției de învățământ din comună și tot dânsul a transmis tuturor urarea tradițională: ,,La mulți ani !”.

Acestă tradițională întrecere șahistă s-a desfășurat pe trei grupe de joc pe parcursul a 7 runde, iar cei mai buni au fost următorii:

Grupa formată din elevi clasele I - IV

Grupa formată din elevi clasele V - VI

Grupa formată din elevi clasele VII - VIII

Text informații preluate de la domnul director prof. dr. Nicolae Damian al Școlii gimnaziale din Pufești și completat de către ing Mihai Strîmbu, președintele secției de șah a clubului CSM Focșani 2007

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.