Sport

Gabriela merge mai departe

Ziarul de Vrancea
12 iun 2019 910 vizualizări

Românca Ruse a învins la Nottingham a patra jucătoare cu clasament superior ei * ea va juca în sferturi cu prim-favorita turneului, Caroline Garcia

Elena-Gabriela Ruse (211 WTA),  venită din calificări, continuă succesele la turneul de la Nottingham, cu premii în valoare totală de 250.000 $. În faza a doua, Gabriela a învins-o cu 7-6, 4-6. 6-4 în două ore și 25 de minute pe elvețianca Viktorija Golubic (85 WTA). Meciul s-a disputat în sală pe suprafață rapidă, deși trebuia să se joace pe iarbă, din cauza ploii de la Nottingham. Condusă cu 1-3 în primul set, Gabriela a reușit să ia prim planul după două break-uri, dar și-a pierdut serviciul la 5-4 când servea pentru set, elvețianca adjudecându-și break-ul la zero. Mai atentă, Golubic a câștigat setul al doilea cu 6-4, românca pierzând un game de serviciu cu 16 schimburi de mingi. În decisiv, Gabi a fost mai proaspătă, reușind trei break-uri față de două ale adversarei. De altfel, ultimul game a fost adjudecat pe serviciul Viktorijei, la a treia minge de meci. În sferturi, Gabriela Ruse are o provocare foarte serioasă, urmând  o întâlni pe favorita principală a întrecerii, jucătoarea franceză Caroline Garcia (28 WTA). Aceasta a avut ieri un galop de sănătate cu britanica Maia Lumsden (280 WTA), scor 6-1,6-3. Gabriela Ruse, venită din calificări, a eliminat deja patru adversare mai bine clasate în circuitul WTA. Este vorba despre Jana Cepelova (186 WTA), Chloé Paquet (168 WTA), Evghenia Rodina (76 WTA) și Viktorija Golubic (85 WTA). Pentru Gabriela Ruse, accederea în sferturile de finală ale turneului WTA de la Nottingham este cea mai bună performanță din 2019. Românca a evoluat cu precădere în turneele ITF și în calificările celor din circuitul WTA.

În ultimul meci al serii de miercuri, Monica Niculescu (144 WTA) a fost eliminată, scor 1-6, 6-3, 6-7 de către germana Tatjana Maria (56 WTA). Alte rezultate înregistrate ieri, la Nottingham: Kristina Mladenovic (Franța)  - Magdalena Frech (Polonia) 7-5, 6-2; Ajla Tomljanovic (Australia) –Harriet Dart (Marea Britanie) 6-7, 6-1,6-2; Donna Vekic (Croația) – Chloé Paquet (Franța) 6-1, 6-2; Tatjana Maria (Germania) – Bernarda Pera (SUA) 5-7, 7-6, 6-3.

* La s’Hertogenbosch s-au încheiat ieri doar trei meciuri, din cele programate ieri, restul fiind întrerupte de ploaie: Ekaterina Aleksandrova (Rusia) – Ysaline Bonaventure (Belgia) 6-3, 6-4; Elena Rîbakina (Rusia) – Alison van Uytvanck (Belgia) 6-3, 6-4; Veronika Kudemertova (Rusia) –Destanee Aiava (Australia) 6-3, 6-1. În turneul masculin s-au înregistrat două rezultate interesante: chilianul Nicolas Jarry (60 ATP) l-a învins pe principalul favorit, grecul Stefanos Tsitsipas (6), scor 6-4, 3-6,6-4, iar  francezul Adrian Mannarino a trecut cu scorul de 1-6, 6-3, 6-4 de experimentatul spaniol Fernando Verdasco,

* Surprize și mai mari s-au înregistrat pe iarba de la Stuttgart. Marele favorit, germanul Alexander Zverev, a fost eliminat (4-6, 7-6, 3-6) de exoticul său compatriot Dustin Brown (170 WTA); rusul Karen Hacianov, de-abia intrat în top 10, a fost scos de italianul Matteo Berettini, cu scorul de 4-6, 2-6, iar americanul Dennis Kudla (84) a trecut cu 7-5, 6-7, 7-6 de spectaculosul Gaël Monfils (Franța).

* Irina Bara (165 WTA) s-a calificat în sferturile de finală ale turneului ITF de la Barcelona. După ce în primul tur, trecuse de modesta belgiancă Michelle Benoît, ieri a învins-o cu scorul de 7-5, 3-6, 6-3 pe jucătoarea chiliană Daniela Seguel (271). În sferturi, Irina va juca împotriva turcoaicei Çagla Buyukakçay (265), care a trecut cu 6-1, 6-4 de germana Katharina Hobgarski (263).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.