Sport

Furtună într-un pahar cu apă

Ziarul de Vrancea
2 mar 2018 927 vizualizări

Curtea de Apel București obligă MTS să valideze modificările făcute în statutul FRF în mai 2017 * acestea l-ar împiedica pe Ionuț Lupescu să candideze la președinția FRF * chiar dacă Ministerul s-ar conforma, hotărârea nu ar afecta alegerile din aprilie

Conform site-ului oficial al FRF, Curtea de Apel București s-a pronunțat vineri asupra cererii FRF cu privire la obligarea Ministerului Tineretului și Sportului la emiterea avizului prevăzut pe Legea Educației Fizice și Sportului pentru modificările aduse Statutului FRF prin Adunarea Generală din 27 mai 2017. Printre modificările statutare se află și obligativitatea ca orice candidat la președinția federației să fi îndeplinit un rol activ în cadrul FRF pentru cel puțin doi ani în ultimii cinci, condiție pe care Ionuț Lupescu nu ar fi îndeplint-o întrucât în ultimii șase ani a activat la UEFA. Ministerul Tineretului și Sportului va fi obligat prin sentința pronunțată vineri de Curtea de Apel București să emită avizul de modificare a statului FRF, dar schimbările statutare nu vor fi în vigoare la data alegerilor pentru președinția federației, astfel încât candidatura lui Ionuț Lupescu nu va fi împiedicată,   întrucât, după obținerea avizului MTS, acestea vor trebui înregistrate la Tribunalul București, au declarat pentru News.ro surse din cadrul FRF.   Nici în cazul în care Lupescu ar câștiga alegerile nu există pericolul ca noul statut să afecteze legitimitatea organizării acestora, întrucât prevederile acestuia nu se pot aplica retroactiv: „Nu există așa ceva, chiar dacă Lupescu ar câștiga alegerile și modificările ar fi aprobate de tribunal, acestea vor intra în vigoare de la data hotărârii. Nu se aplică retroactiv, scrie și în Constituție asta”, au precizat sursele citate pentru News.ro.

Candidatul pentru președinția FRF Ionuț Lupescu spune că se va afla pe buletinele de vot ale membrilor afiliați la alegerile din 18 aprilie, în ciuda încercărilor procedurale ale actualei conduceri a federației de a-l împiedica. “Referitor la decizia instanței de astăzi, față de contestația FRF la dispozițiile MTS, oricare va fi decizia, aceasta nu este definitivă, dacă MTS va face recurs. În orice situație, există soluții. îi asigur pe toti membrii afiliați și publicul larg că voi candida pentru președinția FRF, în ciuda încercărilor procedurale ale Federației de a mă împiedica să fiu pe buletinele de vot, pe 18 aprilie. Actuala conducere a FRF și-ar dori să câștige la masa verde, nu pe teren. Este singurul mod în care poate câștiga alegerile, lucru care nu se va întâmpla. Competiția se va disputa pe teren și eu voi fi acolo”, a scris Lupescu pe pagina sa de facebook. Adunarea Generală de alegeri a Federației Române de Fotbal va avea loc pe 18 aprilie.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.