Sport

FRF s-a edificat

Corneliu Condurache
24 ian 2022 1002 vizualizări

Edward Iordănescu este cel care v-a trebui să ducă România la Euro 2024 *ce are în vedere fiul selecționerului generației de aur a naționalei?

Edwrad Iordănescu, 43 de ani, a fost numit, ieri, funcția de selecționer al echipei naționale a României, pentru următoarele două campanii, Liga Națiunilor și preliminariile Campionatului European din 2024. „El are misiunea de a duce echipa națională în elita fotbalului european. Are ca obiectiv calificarea echipei naționale la Campionatul European din 2024 și, ca obiectiv intermediar, câștigarea grupei din Liga Națiunilor”, a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu, într-o conferință de presă.

În carieră, Iordănescu a mai antrenat echipele Fortuna Brazi, ASA Târgu Mureș, Pandurii Târgu Jiu, ȚSKA Sofia, Astra Giurgiu, CFR Cluj, Gaz Metan Mediaș și FCSB. El a cucerit titul în Liga I în sezonul 2020/2021, cu CFR Cluj. Iordănescu îl înlocuiește pe Mirel Rădoi, al cărui contract cu FRF a expirat la 30 noiembrie 2021. Noul selecționer va fi pe bancă la primele meciuri oficiale în iunie, când sunt programate întâlniri din grup a treia din Divizia B a Ligii Națiunilor, din care mai fac parte Finlanda, Muntenegru și Bosnia-Herțegovina. Primul meci va fi la 4 iunie, în deplasare, cu Muntenegru.

Până atunci, naționala are două meciui amicale în martie. La 25 martie, pe Stadionul Steaua, tricolorii vor întâlni naționala Greciei. Patru zile mai târziu, la 29 martie, România va juca în deplasare cu Israel.

Numirea noului selecționer ne-am fi dorit să se petreacă mult mai repede. Ținând cont că nu am fost sub o presiune a timpului, am considerat că e o formă de respect pe care am arătat-o fiecărui posibil selecționer și am alocat timpul necesar fiecărei întâlniri. Astăzi suntem aici să îl prezentăm pe noul selectioner, pe Edward Iordănescu, antrenorul care are misiunea de a readuce echipa națională în elita fotbal european”, a declarat Burleanu.

El a explicat și motivele pentru care s-a oprit asupra lui Iordănescu: „Elementele care au contat în această alegere au fost determinarea, disponibilitatea și dorința de a reuși. Pe toate le-am regăsit din plin în persoana lui Edward Iordănescu și la acestea se adaugă și experiența de antrenor pe care a acumulat-o în această perioadă de timp în cariera sa, spiritul său analitic, cunoașterea la zi a fotbalului românesc”.

 

Edi: „M-au adus americanii”!


Noul selecționer Edward Iordănescu s-a arătat bucuros de încrederea primită din partea conducerii federației: „Vreau să mulțumesc întregii conduceri a federației pentru încredere. Contează că am simțit asta în toate discuțiile pe care le-am avut. Vreau să direcționez aceste mulțumiri și către cei de dinaintea mea, către Mirel Rădoi și Cosmin Contra, pentru că o lăsat lucruri bune și foarte bune, , a afirmat Iordănescu. El a mai spus că se simte extrem de pregătit să antreneze echipa națională. Edi Iordănescu s-a referit și la zvonurile că ar fi fost numit politic: „Am fost susținut de americani! De când sunt activ în fotbal, și cred că sunt mai bine de 12 ani, am fost implicat în mai multe proiecte, am antrenat în mod constant. Cred că în acești 12 ani puterea politică s-a schimbat de vreo 20 de ori. Nu cred că cineva a făcut o pasiune pentru mine, nu cred că toată lumea s-a preocupat să mă susțină pe mine din punctul ăsta de vedere, consider că cine spune asta îmi aduce un afront important în ceea ce înseamnă munca mea, sacrificile pe care le-am făcut și lucrurile pe care le-am demonstrat”. 

În privința filosofiei de joc: „Îmi doresc foarte mult să construiesc o identitate de joc, îmi doresc ca echipa națională să fie echilibrată în joc, o exprimare coerentă. Știu că timpul va fi principalul meu inamic, am un avantaj în faptul că mă cunosc cu majoritatea jucătorilor care au format nucleul echipei naționale din ultima perioadă, cu mulți am lucrat. Tot timpul va prima rezultatul. Dacă rezultatele vor fi cele pe care le așteptăm, pe un fond bun, pe o emulație, pe o stare de spirit pozitivă vom putea în timp să construim și un joc care să placă” a menționat Iordănescu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.