Sport

FRF nu vrea arbitri străini

Ziarul de Vrancea
27 feb 2018 484 vizualizări

Deși CFR Cluj a acceptat, în anumite condiții, aducerea acestora în Liga I, dar Răzvan Burleanu susține că statutul CCA nu permite acest lucru

Gruparea CFR Cluj a anunțat, miercuri, că în Adunarea Generală a LPF a votat împotriva aducerii arbitrilor străini la meciurile din play-off-ul Ligii I, însă pentru eliminarea suspiciunilor acum este de acord cu aducerea unor brigăzi din străinătate, însă doar din primele șase campionate ale Europei, cum sunt cele ale Spaniei, Angliei și Italiei.” Așa cum bine știți, propunerea aducerii arbitrilor străini a venit din partea clubului FCSB, care, împreună cu această solicitare, a înaintat o listă cu federațiile propuse să trimită brigăzi la partidele din play-off. Cele patru federații erau: Serbia, Turcia, Polonia și Israel. Cu tot respectul pentru arbitri din țările mai sus menționate, considerăm că valoarea arbitrilor români este superioară acestora. Totuși, pentru a înlătura orice fel de acuzații la adresa clubului nostru, cât și pentru eliminarea oricăror suspiciuni privind integritatea competiției, ne manifestăm public acordul ca la meciurile din play-off, cu aprobarea FRF, să fim arbitrați de către brigăzi doar din primele 6 campionate ale Europei, precum Spania, Anglia, Italia, Germania, Franța”, se arată în comunicatul CFR Cluj.

Entuziasmul unor cluburi la decizia LPF a fost temperat de președintele FRF, Răzvan Burleanu, care a declarat că statutul CCA nu permite delegarea arbitrilor străini pe teritoriul României. “Asta ar însemna ca LPF să își creeze propriul departament pentru delegări. Ne amintim de perioada în care domnul Lupescu făcea delegările și domnul Prunea făcea observările. Nu cred că e o perioadă la care ar trebui să ne mai întoarcem”, a spus Burleanu, amintind de prestații dezamăgitoare ale unor arbitri din străinătate la meciuri din România.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.