Sport

FRF nu a dat dreptate echipei de fotbal Victoria Gugești în contestația depusă după meciul de baraj de promovare în Liga a III-a

Ziarul de Vrancea
20 aug 2022 1603 vizualizări

Amănunte despre dezizia Comisiei de Disciplină în acest caz într-un comentariu făcut public  prin intermediul unei postări activată pe contul de facebook de președintele Asociației Județene de Fotbal Vrancea ,Dan Dumitru

”A venit și decizia Comisiei de Disciplină a FRF în cazul Victoria Gugești-Voința Limpeziș.

Nici o surpriză pentru noi, exact așa cum ne așteptam.După lungi tergiversări ,amânări ,plimbări pe la alte comisii ,încasări de taxe nejustificate se ajunge la o decizie de care rad și curcile. Comisia de Disciplină repinge ca nefondată contestația clubului vrâncean călcând în picioare proproiul regulament.

Avem la îndemâna apelul (pas care trebuie făcut obligatoriu ) după care ne vom adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv și in același timp justiției din România ,țara din care face parte și FRF și  feuda Buzău. Dreptatea e de partea noastră ,dovezile pe care le avem sunt incontestabile și pentru un om cu patru clase .

Niciodată nu ma ieștit public împotriva FRF chiar dacă nu am fost de acord cu ce se întâmpla pe acolo ,de data asta in schimb totul are o limita ,nimeni sa nu ne creadă prosti ,sunt lucruri grave care au o natura penală și nu ne vom opri pana nu ne vom face dreptate ,indiferent de costuri și consecințe .

După consumarea apelului vom ieși public cu toate dovezile și declarațiile pe care le avem privind falsurile făcute de clubul din Limpezis cu largul concurs al ???????????? ???????????????????? .Regret ca trebuie sa ma lupt cu un coleg cu care aveam o relație buna (poate doar aparent din partea lui ) dar nimic nu ma va opri pentru ca practicile care erau acum douăzeci de ani in fotbal și pe care AJF Buzău le aplica încă sa dispară total din fotbalul românesc .Sper ca Președintele FRF Răzvan Burleanu ,care nu cred ca cunoaște cazul detaliat sa se autosesizeze și sa ia poziție fata de aceasta situație de necrezut pentru aceste timpuri .Mergem pana la capăt cu toate armele pe care le avem la îndemâna . CNSL spune clar că jucătorul na avea drept de joc.,CD respinge contestatia ca nefondata ,domnilor ce sa inteleaga lumea ?

Merge și așa?

Si in cazul celorlalti patru jucatori situatia e cam la fel ,nu vad nici o decizie de suspendare a unor jucatori care au jucat concomitent in trei judete ,nimic.

Unde suntem în Kongo?

Sau poate ca acolo vreti sa ajungeti cu fotbalul romanesc ,nu mai aveti mult .

Mulțumim tuturor oamenilor de fotbal care ne-au contactat și furnizat dovezi clare în acest caz , dovezi care ne vor fi de folos în continuare. ”-Dan Dumitru

.

Citiți și: Scandal după barajul de promovare în Liga 3 Voința Limpeziș - Victoria Gugești

Motivul? Dreptul de joc a cinci dintre fotbaliștii folosiți de echipa care a obținut promovarea în Liga 3.

Concret, Cosmin Talpan, delegatul echipei din Gugești, susține că fotbaliștii Gheorghe Stelu Costache, Alex Dorel Lemnaru, Alexandru Cristea, Cosmin Ștefan Tudor și Ionuț Vișan au fost folosiți contrar regulamentelor în vigoare.La  jocurile de baraj, au drept de joc jucătorii legitimați / transferați regulamentar la clubul în cauză, cu excepția celor legitimați / transferați în ultimele șase etape înainte de terminarea campionatului Ligii 4” - Regulamentul privind jucătorii eligibili pentru barajul de promovare în Liga 3

Cei cinci fotbaliști nu ar fi avut drept de joc pentru că au fost legitimați de clubul Voința Limpeziș după încheierea perioadei de transferuri. De fapt, delegatul echipei Victoria Gugești susține că jucătorii au fost aduși special pentru meciul de baraj, în vederea creșterii șanselor echipei la promovare.

    ”Am avut surpriza să ne trezim, la meciul tur, că întâlnim o selecționată din județele Ialomița, Prahova, Ilfov și București” - Cosmin Talpan, delegat Victoria Gugești

Conducerea Victoriei Gugești oferă drept argumente faptul că jucătorii amintiți au evoluat în acest sezon și la alte cluburi, iar la Voința Limpeziș au fost legitimați după jumătatea lunii mai, ceea ce nu le oferea dreptul să joace la baraj decât dacă erau la primele contracte în fotbal.

Potrivit celor de la Victoria Gugești, Stelu Gheorghe Costache a fost legitimat la AJF Buzău pentru Voința Limpeziș pe data de 13 mai. Fost fotbalist la Snagov și Reșița, Costache a mai jucat în ultimul sezon și la formația prahoveană Șoimii Ciorani, unde a fost coechipier cu Alex Dorel Lemnaru, marcator în ”dubla” de la baraj.

De altfel, cei doi au fost premiați pentru câștigarea campionatului din Prahova recent, după cum se vede în clipul de mai jos.

Într-o situație asemănătoare ar fi și Alexandru Cristea, legitimat la Voința Limpeziș după expirarea perioadei de transferuri. În acest sezon, Cristea ar fi mai jucat și la Victoria Roșiori.

Cosmin Ștefan Tudor, legitimat și la ACS Petrolul 95 Ploiești, ar fi fost adus la Voința Limpeziș pe 15 mai, după expirarea perioadei în care pot fi legitimați fotbaliști eligibili pentru meciurile de baraj, cum este și cazul lui Ionuț Vișan, care ar fi fost legitimat și la Petrolul Boldești Grădiștea.

Victoria Gugești susține că totul s-a făcut cu complicitatea Asociației Județene de Fotbal din Buzău și a Federației

Delegatul campioanei Vrancei susține că Asociația Județeană de Fotbal din Buzău este complicele conducerii clubului din Limpeziș, întrucât a permis legitimarea jucătorilor în afara perioadei de transferuri.

Mai mult, Cosmin Talpan a transmis că inclusiv Federația Română de Fotbal are o parte din vină, pentru că fotbaliștii folosiți la baraj au primit dreptul de joc, deși ar fi fost aduși după încheierea perioadei de transferuri, după ce au fost înscriși în platforma ”Football Connect”, ce aparține FRF-ului.

”Cel mai grav este că toți jucătorii legitimați neregulamentar de AJF Buzău au fost înregistrați ca fiind buni de joc de Federația Română de Fotbal în platforma 'Football Connect', primind drept de joc pentru meciurile de baraj.

De altfel, echipele care au participat la meciurile de baraj au avut obligația să prezinte la raportul de joc tabelul cu fotbaliștii cu drept de joc, dar formația din Limpeziș nu a prezentat acest tabel”, susține Cosmin Talpan.

Digi Sport a solicitat și poziția conducerii clubului Voința Limpeziș, care s-a rezumat la a transmite: ”Nu comentăm nimic deocamdată, nu avem ce comenta acum, putem comenta doar după ce se soluționează cazul la Comisii”.

Dacă membrii Comisiei de Disciplină din cadrul FRF le vor da dreptate celor de la Gugești, reprezentanta Vrancei va obține promovarea în Liga 3.

Sursa: digisport.ro

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.