Sport

Fratelli d'Italia

Ziarul de Vrancea
11 ian 2020 1199 vizualizări

Echipa masculină de handbal a României a câștigat neînvinsă turneul de calificare din Italia pentru CM, învingând Georgia și Kosovo și profitând de forma modestă a gazdelor *Fetele de la Gloria Bistrița și Măgura Cisnădie suferă în grupele Cupei EHF

*Naționala de handbal masculin a României s-a calificat în faza a doua a preliminariilor Campionatului Mondial în urma turneului de la Benevento (Italia), înainte de disputarea derbiului acestei grupe, cu Italia. Situată în grupa a III-a, împreună cu Georgia, Kosovo și Italia, tricolorii trebuiau să câștige acest turneu pentru a accede în faza a doua. În primul meci, disputat vineri, echipa pregătită de noul antrenor, Rareș Fortuneanu, a dispus cu 29-24 (16-13) de Georgia, dar Italia le-a făcut o surpriză plăcută tricolorilor remizând cu Kosovo, scor 26-26. Sâmbătă, România a trecut cu lejeritate de Kosovo, scor 32-21 (25-7), dar meciul cu Italia rămânea decisiv, chiar dacă tricolorilor le ajungea și egalul. Însă italienii ne-au făcut un nou cadou, 25-28 cu Georgia. Acest rezultat înseamnă calificarea României, indiferent de rezultatul meciului cu Italia. Teoretic, tricolorii puteau fi egalați la puncte de georgieni, însă la egalitate beneficiau de victoria directă. Nici acest lucru nu s-a dovedit viabil, pentru că Georgia a fost zdrobită de Kosovo cu scorul de 21-30. Meciul cu Italia s-a jucat aseară, fără nicio miză, dar tricolorii au câștigat cu 29-24 (13-12).. Echipa României va juca în următoarea fază cu meciuri eliminatorii în datele de 15-16 și 18-19 aprilie 2020, de unde se va ajunge la baraj, de asemenea cu partide eliminatorii, programate în iunie 2020. Câștigătoarele partidelor de la baraj se vor califica la turneul final al Campionatului Mondial din 2021, care va avea loc în Egipt.

*Echipa de handbal feminin Gloria Bistrița a remizat sâmbătă, pe teren propriu, cu formația ungară ERD, scor 25-25 (15-11), în cea de-a doua partidă din grupa C a Cupei EHF. Gloria a avut un final de primă repriză foarte bună, ajungând de la 8-8 la 15-11 la pauză. ERD a avut o perioadă remarcabilă în partea secundă, revenind de la 17-13 pentru echipa bistrițeană la 17-20, cu șapte goluri consecutive. Echipa maghiară a condus cu 24-21, dar gazdele au reușit egalarea, 24-24, apoi 25-25, care a fost și scorul final. Pentru Gloria au marcat Nicoleta Dincă 7 goluri, Laura Pristăvița 4, Natalia Vasilevskaia 4, Daniela Rațiu 3, Diana Ilina 2, Andreea Tetean 2, Valentina Ardean-Elisei 1, Andra Moroianu 1, Mariana Costa 1.Tot sâmbătă, în cealaltă partidă a grupei, Odense – MLS Lublin, 35-18. Odense Handbold ocupă primul loc, cu 4 puncte, urmată de Gloria 2018, 2 puncte, ERD, 1 punct, MKS Lublin, 1 punct. Î următoarea rundă, în 19 ianuarie, va juca în deplasare cu Odense. În grupa B, Măgura Cisnădie a suferit a doua înfrângere, cedând pe teten propriu cu 23-31 (9-17) în fața echipei maghiare Siofok. În cealaltă dispută a grupei B, Copenhaga Handball – Podravka 26-28. Clasamentul este condus de Siofok și Podravka, ambele cu câte 4 puncte, iar Copenhaga și Măgura Cisnădie se află pe locurile 3-4, cu 0 puncte. În etapa viitoare, Măgura Cisnădie va juca în deplasare, cu Copenhaga Handball, în 19 ianuarie. Meciurile din faza grupelor se vor încheia în 9 februarie, iar primele două clasate în fiecare din cele patru grupe se vor califica în sferturile de finală ale Cupei EHF.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.