Sport

Franța a preluat comanda pe gheață

Ziarul de Vrancea
26 ian 2019 683 vizualizări

Rusia nu a obținut decât un titlu european la Minsk, prin noua regină Sofia Samadurova * “Hexagonul” a câștigat probele mixte, iar spaniolul Fernandez și-a sărbătorit retragerea  cu al șaptelea titlu continental obținut cu mult noroc

Cea mai bună națiune la Campionatele Europene de patinaj artistic nu a fost Rusia, cum ne obișnuiserăm, ci Franța. Ani și ani imbatabilă în probele mixte, naționala estică a pierdut ambele titluri în fața francezilor. După istorica victorie a cuplului Vanessa James / Morgan Ciprès în proba de perechi sportive, la dans al doilea titlu obținut de Hexagon n-a putut surprinde pe nimeni, fiindcă  Gabriella Papadakis și Guillaume Cizeron sunt “din altă ligă”. Patinatorii ruși Aleksandra Stepanova și Ivan Bukin au avut o evoluție excelentă, dar nu i-au putut birui pe francezii care au obținut al cincilea titlu consecutiv la dans, ceea ce reprezintă o premieră. Revelația a fost echipa italiană compusă din Charlène Guignard și Marco Fabbri care a suflat bronzul rușilor Viktoria Sinițîna și Nikita Kațalapov.

Rusia părea hărăzită să se revanșeze în probele individuale. La feminin au făcut-o printr-o evoluție superbă a necunoscutei de numai 16 ani, Sofia Samudurova, care a profitat de erorile marei favorite, Alina Zaghitova și a delectat publicul pe ritmurile din musicalul “Burlesque” transpuse de vocile lui Cher și Christina Aguilera. Este excepțional cu Rusia reușește să scoată din mânecă în fiecare an câte o regină. După Adelina Sotnikova, Evghenia Medvedeva și Zaghitova, acum  a apărut și această siberiancă din Krasnoiarsk, Sofia Samuradova, într-o probă care, pe vremuri, era călcâiul ahilian al patinajului sovietic. Pe locul III, mare realizare pentru Finlanda, s-a clasat Viveca Lindfords, iar românca Julia Sauter a realizat cel mai bun rezultat feminin din istorie, locul 14. Născută la Weingarten, în Germania, Julia Sauter este antrenată de Marius Negrea și o are alături, în dublă ipostază, de antrenoare și coregrafă, pe Roxana Luca, patinatoarea care deținea recordul amintit, locul 15, în 2005.

Rușii ocupau primele două locuri după programul scurt, prin Mihail Koliada și Aleksandr Samarin, însă n-au luat titlul pentru că Javier Fernandez trebuia să-și încheie cariera strălucită cu cel de-al șaptelea titlu european. Patinând ca și anul trecut pe muzica din “Omul din La Mancha”, spaniolul a încântat prin prezentare dar a avut și câteva erori tehnice. El l-a depășit pe Samarin cu doar 1,75 puncte însă nu ar fi câștigat dacă liderul Koliada n-ar fi avut o evoluție catastrofală la programul liber. Acesta a căzut încă de la prima săritură mai serioasă, accidentându-se și la mână, iar programul său ulterior l-a dus pe locul IV, fiind depășit și de italianul Matteo Rizzo. Aplaudate au fost și evoluțiile francezului Kévin Aymoz (locul IV) și italianului Daniel Grassl (V(), ambii foarte tineri și talentați.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.