Sport

Franța a câștigat FedCup

Ziarul de Vrancea
9 nov 2019 956 vizualizări

Cu Kristina Mladenovic într-o formă de grație, echipa franceză a învins Australia chiar în fieful ei *

*Franța a câștigat Cupa Federației la tenis feminin la Perth pentru a treia oară, după ce a învins Australia la Perth cu 3-2. Franța a mai câștigat FedCup în 1997 și 2003 și a mai fost finalistă în 2004, 2005 și 2016. Anul acesta, ca să a ajungă în ultimul act, franțuzoaicele au învins România, pe teren propriu, cu 3-2, în semifinale. Și atunci, tot Maldenovic și Garcia au adus punctul decisiv. Australia are șapte titluri în palmares, ultimul fiind câștigat în 1974, și, înaintea acestei ediții, a mai jucat zece finale, ultima în 1993. Sâmbătă, în primul meci al zilei, Kristina Mladenovic a trecut de Ajla Tomljanovic, scor 6-1, 6-1, după o oră și 11 minute de joc, apoi Ashleigh Barty a depășit-o chiar mai clar, în al doilea meci, pe Caroline Garcia, scor 6-0, 6-0, în doar 56 de minute. În primul meci al zile, Kristina Mladenovic a trecut de Ajla Tomljanovic, scor 6-1, 6-1, după o oră și 11 minute de joc. Numărul 1 mondial, Ashleigh Barty a trecut în al doilea meci de Caroline Garcia, scor 6-0, 6-0, în doar 56 de minute.Este pentru prima oară în istoria Fed Cup când un meci se încheie cu scorul de 6-0, 6-0. Atunci, căpitanul nejucător al echipei franceze, Julien Benneteau, a decis să o menajeze a doua zi pe Caroline Garcia, pentru a fi folosită, alături de Kristina Mladenovic, în eventuala partidă de dublu.

 Cea care a stricat socotelile australienilor a fost imprevizibila Kristina Mladenovic. Ea a învins-o cu 2-7, 6-4, 7-6 pe Barty și a adus echipa franceză în pole-position. „Kiki” a revenit după ce a fost condusă cu 2-6, 3-4 și 30-40 pe serviciul ei, pentru a se impune în fața lui Barty în două ore și 32 de minute. Dar redutabila pereche Caroline Garcia / Kristina Mladenovic a reușit să aducă punctul decisiv pentru Franța,învingând cu scorul de 6-4, 6-3 echipa australiană Ashleigh Barty / Samantha Stosur, scor 6-4, 6-3. Impulsionate de victoria Ajlei Tomljanovic, Barty și Stosur au început în forță meciul de dublu cu Garcia și Mladenovic. Australiencele au condus cu 2-0, după ce au reușit break-ul încă din game-ul de debut. Garcia și Mladenovic au bifat însă apoi două game-uri albe consecutive și au egalat situația pe tabelă. S-a mers cap la cap cu serviciul până la 5-4 pentru franțuzoaice, când Barty și Stosur și-au cedat încă o dată serviciul și astfel setul a fost câștigat de Garcia și Mladenovic, scor 6-4. Aflate pe un val de încredere, Garcia și Mladenovic au condus cu 3-0 în actul secund, după ce au reușit singurul break al actului în al doilea game. Australiencele au avut trei mingi de break la scorul de 0-2 și încă una la 2-5, dar franțuzoaicele au găsit întotdeauna soluții.Barty și Stosur au reușit să salveze chiar și două mingi de meci pe propriul serviciu, la 2-5. Mladenovic a servit pentru câștigarea partidei, iar la 15-15 a comis o dublă greșeală. Australienii au sperat până în ultima clipă, însă a treia minge de meci a fost cu noroc pentru Caroline și Kristina. Confruntarea a durat o oră și 16 minute.

*Sârbul Novak Djokovici, favorit nr. 2, l-a învins, ieri, pe italianul Matteo Berrettini în grupa „Björn Borg” din cadrul Turneului Campionilor. Djokovic s-a impus cu scorul de 6-2, 6-1, într-o oră și trei minute.  Tot ieri, în grupa Jonas Björkman la dublu, echipa Raven Klaasen/Michael Venus (Africa de Sud/Noua Zeelandă), s-a impus în fața perechii Rajeev Ram/Joe Salisbury (SUA/Marea Britanie), scor 6-3, 6-4.

 *Ana Bogdan, cap de serie numărul 4, a câștigat turneul ITF de la Saint-Etienne (Franța), cu premii de 25.000 de dolari.Ea a trecut în sferturi de Cagla Buyukackay (Turcia), scor 3-6, 6-4, 6-4, iar în semifinale de rusoaica Vitalia Diacenko (6-3, 6-2). În finală, Ana ar fi trebuit să joace cu franțuzoaica Océane Dodin (192) însă aceasta s-a retras înaintea finalei, din cauza unor probleme musculare. În proba de dublu, perechea Laura Paar / Marina Melnikova (România / Rusia) a câștigat turneul, după ce a dispus în finală, cu scorul de 6-3, 6-7, 11-9, de echipa Julia Wachaczyk / Cristina Bucsa (Gwermnaia / Spania).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.