Sport

Francezii au rămas în izolare

Ziarul de Vrancea
16 mar 2020 683 vizualizări

Decizia organizatorii turneului de la Roland Garros de a-l muta în octombrie este criticată de toată lumea tenisului

Decizia luată pe nesimțite de organizatorii openului parizian de a amâna turneul de Grand Slam de la Roland Garros pentru luna septembrie a produs vâlvă în lumea tenisului, atât pentru modul în care a fost luată, cât și pentru perioada aleasă. Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, și-a exprimat și el părerea critică: „Nimeni nu vrea ca turneul de la Roland Garros să fie anulat, doar ca toți să lucreze împreună pentru a găsi o dată care are sens, când lucrurile se vor limpezi un pic. Jucători, turnee, bărbați și femei, toți într-o cameră. Acum este un pic devreme pentru răspunsuri”, a spus antrenorul jucătoarei care a câștigat ediția din 2018 a openului francez, pe Twitter.

După mutarea turneului de la Roland Garros în septembrie, federația americană a precizat că nu se gândește deocamdată să modifice programul US Open, care ar urma să se încheie la 13 septembrie, cu o săptămână înainte de startul nou-programatului Roland Garros, .

USTA, care evaluează toate posibilitățile, inclusiv o amânare a turneulului dacă răspândirea coronavirusului se va extinde, a criticat indirect modificarea unilaterală făcută de Federația Franceză de Tenis (FFT) în calendarul grand slam-urilor.”Într-o vreme în care lumea se unește, noi recunoaștem că o astfel de decizie nu ar trebui luată în mod unilateral. Prin urmare, USTA ar face asta în totală consultare cu alte turnee de Grand Slam, cu WTA, cu ATP, cu ITF și cu toți partenerii noștri, inclusiv Laver Cup”, a precizat forul american. „Aceasta este o afirmație și o poziție potrivite în legătură cu un turneu viitor, spre deosebire de prietenii noștri de la Roland Garros. Hai să luăm o pauză, să ne luăm suficient timp și să încercă să protejăm cele patru turnee majore ca o prioritate, dar să o facem împreună, ca un întreg”, a comentat Cahill comunicatul USTA.

De asemenea, organizatorii Laver Cup nu au de gând să schimbe datele turneului, 25-27 septembrie, după ce Roland Garros a fost mutat într-o perioadă, 20 septembrie - 4 octombrie, care se suprapune peste cea a turneului inițiat de Roger Federer. Laver Cup este un turneu demonstrativ masculin în care se întâlnesc două echipe, Europa vs Restul lumii, și care anul acesta se dispută la Boston, SUA. Federer a participat la toate edițiile precedente, iar Rafael Nadal și Novak Djokovic s-au aflat și ei printre tenismenii invitați. Organizatorii acestei competiții spun că au fost luați prin surprindere de decizia FFT de a muta turneul de la Roland Garros. „Acest anunț a venit în mod surprinzător pentru noi și pentru partenerii noștri, Tennis Australia, USTA (n.r. - federațiile din Australia și SUA) și ATP. Ridică multe întrebări și noi evaluăm situația. În acest moment, vrem ca fanii, sponsorii, staff-ul, deținătorii de drepturi de transmitere, voluntarii, jucătorii și orașul Boston să știe că intenționăm să ținem Laver Cup 2020 la datele planificate”, se arată într-un comunicat.

Organizatorii Korea Open (Seul, 21-27 septembrie), altă competiție afectată de mutarea turneului francez, au precizat că încă așteaptă de la WTA informații privind implicațiile schimbării datelor turneului de la Roland Garros. Organizatorul turneului de la Roland Garros, Federația Franceză de Tenis (FFT), a anunțat, marți, amânarea celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, din cauza pandemiei de coronavirus. Competiția era programată între 24 mai și 7 iunie, iar noul interval stabilit de organizatori este 20 septembrie - 4 octombrie.Perioada aleasă de organizatorii French Open cade peste alte competiții programate în mod tradițional în acele date, turneele ATP de la Metz, Sankt Petersburg, Chengdu, Sofia, Zhuhai și Laver Cup de la Boston, precum și cele WTA de la Guangzhou, Seul, Tokyo și Wuhan.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.