Sport

FOTO | Micii șahiști au concurat în ultimul turneu din „Cupa Mărțișor“

Anton Soare
4 feb 2023 1454 vizualizări

„Cupa Mărţişor“ a continuat cu turneul şahiştilor de la U11 până la U 14, la care au fost invitaţi şi cei mai buni de la turneele copiilor mai mici desfăşurate anterior.

Pe primele nouă locuri s-au clasat în ordine: Mustăţea Eduard-Ştefan (cu toate partidele câştigate), Ailincuţei David-Constantin, Toia Filip-Andrei, Moldoveanu Adrian, Mălureanu Andrei, Duţă Ştefan, Oţelea-Antonesi Mihai, Pavel Darius-Andrei şi Sandu Teodor. Pe ceilalţi îi vom enumera în ordine alfabetică: Bocu David, Dumitraşcu Luca, Gheorghinoiu Matteo, Hagiu Dimitrie, Hagiu Ştefan şi Manolache Alexandru-Eduard. Primii trei din clasament au primit cupe.

Faptul că turneele s-au desfăşurat nu în paralel, ci în serie a dat posibilitatea mai multor şahişti care s-au remarcat la turneul vârstei lor să participe şi la următorul turneu. Un caz aparte este cel al lui Ailincuţei David-Constantin care, după ce a câştigat turneul vârstei lui, a participat şi la al doilea şi la al treilea deoarece la al doilea turneu s-a clasat pe locul al doilea şi a intrat în rândul celor invitaţi să participe şi la următorul turneu. Dar nu numai că a participat la trei turnee dar a şi intrat în posesia a trei cupe, una de locul întâi de la categoria lui de vârstă şi două cupe de locul al doilea la următoarele două categorii de vârstă.

Organizatorii competiţiei au fost Mihai Strîmbu şi Anton Soare.

Următoarea competiţie de genul acesta (turnee pe grupe de vârstă, în perioade diferite, fiecare cu fiecare, pe parcursul mai multor zile, turneu separat pentru fete şi cu invitaţi dintre cei mai buni de la un turneu să participe la următorul turneu) va începe marţi 4 aprilie, de această dată începând cu fetele, iar grupele de vârstă vor fi puţin restructurate (numai până la U12 şi nu U14, deoarece cu şahiştii de U 13 şi U 14 este mai greu de desfăşurat concursuri de mai multe zile, aceştia având o frecvenţă imprevizibilă/neregulată). Aceşti şahişti vor desfăşura concursurile tradiţionale de o zi, uneori două, sistem elveţian la sfârşit de săptămână sau în vacanţe în orice zile ale săptămânii în aceleaşi competiţii cu juniorii mai mari în turnee comune cu aceştia sau turnee rezervate numai vârstei lor.

Anton SOARE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.