Sport

Foto | Șahiști juniori de la CSM Focșani 2007 participanți la Trofeul Litoralului și Fisca 2021

Ziarul de Vrancea
8 iul 2021 1289 vizualizări

În perioada 25 iunie - 4 iulie 2021, Clubul Sportiv Tinerii Maeștri București a organizat concursul de șah pentru juniori și seniori ”Trofeul Litoralului” ediția a XXX-a, acesta desfășurându-se în stațiunea Eforie Nord.

Structura concursului a fost următoarea:

La Turneul Bau participat 23 de jucătoride categoria de vârstă U12 de la mai multe cluburi din țară (CSM Focșani 2007, ACS Fianchetto Constanța, ACS Genius Galați, ACS Șah Club Vados Arad, ACS Sissa Constanța, ACS Smart Galați, ACS Tinerii Lei Baia Mare, Clubul de Șah Orizont 64 Brăila, CS Gambitul Damei Iași, CS Micul Șahist Iași, CS Palatul Copiilor Buzău, CS Sinandrei Timiș, CS Universitar București, Wisconsin Sport Club Târgoviște) dar și din Republica Moldova. La această grupă de joc de la CSM Focșani 2007a participat și Andrei-Dănuț Neagu, care a ocupat locul 4 în clasamentul general cu 5 puncte.

În perioada 22iunie - 1 iulie 2021, în stațiunea Jupiter, Clubul Central de Șah București a organizat concursul de șah pentru juniori și seniori ”Festivalul Internațional de Șah Fisca 2021”.

Structura de organizare a concursului a fost stabilită pe mai multe grupe de joc Turneu A, B, C, D, E, F, G și H.

Turneul Cs-a desfășurat ca open de șah clasic pentru juniori U14, în elvețian cu 8 runde de joc și timp de gândire de 90 min + 30 sec/mutare, omologat național la FR Șah și internațional la FIDE;

La această grupă de joc au participat 69 de jucători de categoria de vârstă U14de la mai multe cluburi din țară (CSM Focșani 2007,AC de Șah Alfil Pitești, ACS Chess Masters, ACS Logismart Sibiu, ACS Minerva Brăila, ACS Smart Chess Sibiu, ACS Smart Galați, Clubul Central de Șah București, Clubul de Șah Deva, CS Noua Generație Mangalia, CS Otopeni, CS Oxygen București, CS Politehnica Iași, CS Poseidon Limanu-2 Mai, CS Șah Club Potaissa Turda, CS Sighetu Marmației, CS Tinerii Maeștri Craiova, CS Universitar Ploiești, CS Universitar Sibiu, CS Universitar de Șah București, CSM Mediaș, CSS Nr. 2 București, CSS Târgu Mureș, LPS Satu Mare, SCM Gloria Buzău) dar și din Republica Moldova.

De la CSM Focșani 2007 a participat și Alexandru-Ionuț Borza, șahist junior de categoria de vârstă U14, care a ocupat locul 13 în clasamentul general cu 5 puncte.

Turneul F s-a desfășurat ca open de șah rapid pentru juniori U18, în elvețian cu 7 runde de joc și timp de gândire de 20 min + 2 sec/mutare, omologat național la FR Șah și internațional la FIDE;

La această grupă de joc au participat 52 de jucători de categoria de vârstă U18de la mai multe cluburi din țară (CSM Focșani 2007,ACS Chess Masters, ACS Minerva Brăila, ACS Smart Chess Sibiu, ACS Smart Galați, Clubul Central de Șah București, Clubul de Șah Deva, CS Noua Generație Mangalia, CS Otopeni, CS Oxygen București, CS Politehnica Iași, CS Șah Club Potaissa Turda, CS Sighetu Marmației, CS Tinerii Maeștri Craiova, CS Universitar Ploiești, CS Universitar de Șah București, CSM Mediaș, CSS Nr. 2 București, CSS Târgu Mureș, LPS Satu Mare, SCM Gloria Buzău).

De la CSM Focșani 2007 a participat și Alexandru-Ionuț Borza, șahist junior de categoria de vârstă U14, care a ocupat locul 11 în clasamentul general cu 4,5 puncte.

Text informații + foto: ing Mihai Strîmbu președintele secției de șah a clubului CSM Focșani 20007

 

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.