Sport

Foto | Participarea juniorilor de la CSM Focșani 2007 la competiții șahiste online 9- 14 februarie 2021

Ziarul de Vrancea
16 feb 2021 839 vizualizări

În perioada 9 și 14 februarie s-au derulat mai multe concursuri de șah,pe platforme online dedicate, la care au participat și juniori de la CSM Focșani 2007, ei obținând rezultatele prezentate în continuare.

Turneu 4 CZSE

Organizatori au fost secțiile de șah ale cluburilor CSM Focșani 2007, ACS Fianchetto Constanța, ACS Genius Galați și Clubul de Şah Gambit Huși,având la bază parteneriatul denumit CLUBUL ZONAL SUD-EST.

Au participat un număr total de 35 jucători juniori de la cele patru cluburi amintite mai sus, jucându-se în sistem open elvețian,pe parcursul a cinci sau patru runde, cu timp de joc de 15 minute/partidă/jucător + 10 secunde/mutare.

Grupa(au participat jucători cu rating sub 1000 și au jucat 5 runde)

De la CSM Focșani 2007 au participat 3 juniori care, în urma întocmirii clasamentului final, au obținut următoarele rezultate:

Grupa B(au participat jucători cu rating între 1000-1300 și au jucat 5 runde)

De la CSM Focșani 2007 au participat 2 juniori care, în urma întocmirii clasamentului final, au obținut următoarele rezultate:

Grupa C (au participat jucători cu rating între 1300-1600 și au jucat 4 runde)

De la CSM Focșani 2007 au participat 3 juniori care, în urma întocmirii clasamentului final, au obținut următoarele rezultate:

Turneu de siguranță 2CZSE

Organizatori au fost secțiile de șah ale cluburilor CSM Focșani 2007, ACS Fianchetto Constanța, ACS Genius Galați și Clubul de Şah Gambit Huși, având la bază parteneriatul denumit CLUBUL ZONAL SUD-EST.

Au participat un număr total de 23 jucători juniori de la cele patru cluburi amintite mai sus, jucându-se în sistem open elvețian pe parcursul a cinci runde cu timp de joc de 15 minute/partidă/jucător + 10 secunde/mutare.

Campionatul Cluburilor din Romania (CCR 2021)

Startul la acest concurs de șah s-a dat pe data de 9 februarie, este organizat de către ROMANIA Chess Federation în sistem turneu pe echipe românești cu 9 runde de joc, fiecare din aceste runde desfășurându-se în fiecare zi de marți începând cu ora 20:30. În fiecare rundă de joc echipele se întrec în cadrul unei probe de blitz de la ora 20:30 apoi în alta de șah rapid de la ora 21:00. Clasamentul final al competiției se va face luându-se în considerare rezultatele înregistrate la primele zece mese, în cadrul unei runde acordându-se fiecărei echipe un punctaj în funcție de victorie (2 puncte), meci egal (1 punct) sau meci pierdut (0 puncte).Componența echipelor participante este formată în mare parte din seniori dar se acceptă și juniori, ei repartizându-se în funcție de rating pe primele 10 mese. În plus față de cele zece mese oficiale, se pot disputa și alte partide în cadrul meciului dar în mod neoficial pe următoarele mese de joc, acestea fiind neoficiale. Luând în considerare aceste date s-a luat hotărârea ca la acestă competiție CSM Focșani 2007 să înscrie o echipă formată doar din juniori de la categorii de vârstă de U08 până la U16. În acest context rezultatul echipei în clasamentul final poate fi unul slab dar cu siguranță confruntarea juniorilor în general cu jucători mult peste nivelul lor sportiv este un factor util de testare a nivelului actual de joc și pregătire individuală pentru fiecare dintre ei.

Meci de Șah Blitz între CSM Focsani 2007 - Better ThanYesterday

Meci de șah blitz pe echipe din cadrul rundei 1 disputat la 11 mese în sistem tur-retur cu timp de joc de 3 minute/partidă/jucător + 2 secunde/mutare și câștigat de Better ThanYesterday cu scorul general de 13,5-8,5. Rezultate individuale pe fiecare masă, din cele două partide disputate, a juniorilor de la CSM Focșani 2007 au fost următoarele:

Meci de Șah Rapid între CSM Focsani 2007 - Better ThanYesterday

Mecide șah rapid pe echipe din cadrul rundei 1 disputat la 10 mese în sistem tur-retur cu timp de joc de 10 minute/partidă/jucător + 2secunde/mutare și câștigat de Better ThanYesterday cu scorul general de 13,5 -6,5. Rezultate individuale pe fiecare masă, din cele două partide disputate, a juniorilor de la CSM Focșani 2007 au fost următoarele:

În ziua de marți 16 februarie laora 20:30 echipa șahiștilor juniori de la CSM Focsani 2007se va întâlni în cadrul rundei 2 cu echipa CSM Viitorul Brașov.

Informații și fotografii transmise de ing Mihai Strîmbu, președintele secției de șah a clubului CSM Focșani 2007


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.