Sport

Foto | Participarea juniorilor de la CSM Focșani 2007 la competiții șahiste online 3- 6 aprilie 2021

Ziarul de Vrancea
16 apr 2021 1170 vizualizări

În perioada 3–6 aprilie 2021 au fost organizate mai multecompetiții de șahpe platforme de joc din mediul online, la care au participat și juniori de la CSM Focșani 2007, ei obținând rezultatele prezentate în continuare.

Turneu 10 CZSE sub 1000

Concursul a avut loc sâmbătă 3aprilie, organizatorii fiindsecțiile de șah ale cluburilor CSM Focșani 2007, ACS Fianchetto Constanța, ACS Genius Galați și Clubul de Şah GambitHuși,având la bază parteneriatul denumit CLUBUL ZONAL SUD-EST.

Au participat un număr total de 8jucători junioride la cele patru cluburi amintite mai sus, jucându-se în sistem open elvețian pe parcursul a 3 runde, cu timp de joc de 15 minute/partidă/jucător + 10 secunde/mutare.

De la CSM Focșani 2007 au participat 2 juniori care, în urma întocmirii clasamentului final, au obținut următoarele rezultate:

Turneu 10 CZSE 1000-1800

Concursul a avut loc sâmbătă 3 aprilie, organizatorii fiind secțiile de șah ale cluburilor CSM Focșani 2007, ACS Fianchetto Constanța, ACS Genius Galați și Clubul de Şah Gambit Huși, având la bază parteneriatul denumit CLUBUL ZONAL SUD-EST.

Au participat un număr total de 13 jucători juniori de la cele patru cluburi amintite mai sus, jucându-se în sistem open elvețian pe parcursul a 5 runde, cu timp de joc de 15 minute/partidă/jucător + 10 secunde/mutare.

De la CSM Focșani 2007 au participat 4 juniori care, în urma întocmirii clasamentului final, au obținut următoarele rezultate:

Turneu de siguranță 10CZSE

Concursul a avut loc duminică 4 aprilie, organizatorii fiind secțiile de șah ale cluburilor CSM Focșani 2007, ACS Fianchetto Constanța, ACS Genius Galați și Clubul de Şah Gambit Huși, având la bază parteneriatul denumit CLUBUL ZONAL SUD-EST.

Au participat un număr total de 19 jucători juniori cu rating sub 1800, de la cele patru cluburi amintite mai sus, jucându-se în sistem open elvețian pe parcursul a 5 runde cu timp de joc de 15 minute/partidă/jucător + 10 secunde/mutare.

De la CSM Focșani 2007 au participat 5 juniori care, în urma întocmirii clasamentului final, au obținut următoarele rezultate:

Meci pe echipe între ACS Genius Galați și CSM Focșani 2007

Meciula avut loc duminică 4 aprilie2021șia fost câștigat de cătreACS Genius Galați cu scorul de 8,5– 3,5jucându-sela 6 mese, tur-retur, timp de joc de 15 minute/partidă/jucător + 10 secunde/mutare. Rezultatele individuale ale celor de la Focșani au fost următoarele:

Acest meci s-a desfășurat în cadrul etapei a doua a turneului de șah pe echipe de juniori la care au participat următoarele cluburi: CSM Focșani 2007, ACS Fianchetto Constanța, ACS Genius Galați și CS Minerva Brăila. În cadrul aceleiași etape au mai jucat și echipele ACS Fianchetto Constanța și CS Minerva Brăila scorul fiind de 5 - 5.

Astfel încât clasamentul final al acestui turneu pe echipe a fost stabilit astfel: locul 1 ACS Genius Galați, locul 2 CSM Focșani 2007, locul 3ACS Fianchetto Constanțași locul 4CS Minerva Brăila.

Campionatul Cluburilor din Romania (CCR2021)

Meci de Șah Blitz între Chess King Killers și CSM Focsani 2007

În cadrul rundei a IX-a, în ziua de 6 aprilie a avut loc Chess King Killers și CSM Focsani 2007,disputat la 11 mese în sistem tur-retur cu timp de joc de 3 minute/partidă/jucător + 2 secunde/mutare și câștigat de Chess King Killers cu scorul general de 17,5-4,5.

De la CSM Focșani 2007 au jucat următorii jucători, în ordinea meselor obținând următoarele rezultate din cele 2 partide disputate: Ștefan Dănilă - junior U16 (1 punct), Grecu Yannis-Raphael - junior U12 (0,5 puncte), Sebastian-Ștefan Ciobanu - junior U16 (0 puncte),Cristian-Eduard Șimon - junior U16 (0,5 puncte),David-Mihai Andrei - junior U12 (1,5 puncte),Alexandru-Ionuț Borza - junior U12 (1 punct), Andrei-Dănuț Neagu - junior U12 (0 puncte), Adelin-Ștefan Dăscălescu - junior U12 (0 puncte), Denis-Ionuț Pilă - junior U12 (0 puncte), Andrei Ioan-Alexandru- junior U08 (0 puncte),Denis-Marian Iorga- junior U12 (0 puncte).

Meci de Șah Rapid între Chess King Killers și CSM Focsani 2007

În cadrul rundei 9, în ziua de 6 apriliea avut loc meciul de șah rapid pe echipe dintreChess King Killers și CSM Focsani 2007,disputat la11 mese în sistem tur-retur cu timp de joc de 10 minute/partidă/jucător + 2 secunde/mutare și câștigat de Chess King Killers cu scorul general de 14-8.

De la CSM Focșani 2007 au jucat următorii jucători, în ordinea meselor obținând următoarele rezultate din cele 2 partide disputate: Ștefan Dănilă - junior U16 (1 punct), Cristian-Eduard Șimon - junior U16 (1 punct), Grecu Yannis-Raphael - junior U12 (2 puncte), Alexandru-Ionuț Borza - junior U12 (0 puncte), Sebastian-Ștefan Ciobanu - junior U16 (2 puncte), David-Mihai Andrei - junior U12 (0 puncte),Patric-Andrei Făcîlă - junior U10 (0 puncte), Andrei-Dănuț Neagu - junior U12 (0 puncte), Adelin-Ștefan Dăscălescu - junior U12 (0 puncte), Denis-Ionuț Pilă - junior U12 (0 puncte),Andrei Ioan-Alexandru- junior U08 (2 puncte).

După disputarea celor9 runde de joc din cadrulCampionatului Cluburilor din Romania, în clasamentul final, echipa CSM Focșani 2007a ocupat locul 5 în clasamentul întocmit pentru proba de șah blitz cu 10 puncte, locul 7 în clasamentul întocmit pentru proba de șah rapid cu 8 puncte, respectiv locul 7 în clasamentul cumulat al rezultatelor de șah blitz și șah rapid cu 18 puncte.

A fost un concurs util atât pentru juniorii de toate categoriile de vârstă cat si de toate nivele de rating deținute în acest moment. S-a văzut spiritul de echipă existent prin prezența constantă a minim 10 jucători la rundă care s-au mobilizat exemplar, iar în câteva cazuri doar a 9 jucători, consecința fiind depunctarea echipei în meciul respectiv. Au mai fost la noi 2 cazuri de blocare de conturi datorită lipsei de FairPlay, dar din ce am constatat eu acest fenomen nu s-a produs la meciurile din cadrul acestui turneu pe echipe, dar rezultatele echipei noastre au fost totuși afectate. Trebuie mare atenție pentru viitor, acțiunile lipsite de FairPlay în anumite partide din jocuri individuale (care par neimportante) pot afecta și pe alții, ca și în cazul acestui interesant turneu pe echipe. Eu consider totuși rezultatul echipei bun având în vedere că marea majoritate a partidelor disputate de noi ca juniori au fost disputate cu seniori, iar unele echipe aveau membri de club în număr de peste 500 membri, deci automat selecția pentru echipa respectivă era mult mai largă și mai bună. Noi însă nu am selectat în echipa de club pentru aceste meciuri decât doar pe jucătorii de la CSM Focșani 2007 legitimați și activi la antrenamente, regulă ce va fi valabilă în permanență și în acțiunile viitoare atât în turneele individuale sau pe echipe.

Text informații + foto transmise de ing Mihai Strîmbu președintele secției de șah a clubului CSM Focșani 2007


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.