Sport

FOTO | Vrânceanca Larisa-Andreea Bogdan este campioană europeană la canotaj în echipajul României - Tineret de 4+1 rame feminin

Ziarul de Vrancea
8 sep 2021 4066 vizualizări

Vrânceanca Larisa-Andreea Bogdan din satul Arva comuna Broșteni a cucerit duminică, 5 septembrie 2021, medalia de aur și titlul de campioană europeană în proba de 4+1 rame la Campionatele Europene Under 23 de la Kruszwica (Polonia).

Echipajul României a avut următoarea componență în proba de patru plus unu rame feminin (BW4+):  Amalia Bucu, Larisa-Andreea Bogdan, Manuela-Gabriela Lungu, Cosmina-Maria Podaru și Victoria-Stefania Petreanu.

Sâmbătă, 4 septembrie 2021, în calificări, echipajul Rumâniei cu vrânceanca Larisa-Andreea Bogdan din Broșteni în componență se clasase pe primul loc.

Vrânceanca Larisa-Andreea Bogdan din Broșteni este componentă a lotului național al României-tineret și legitimată acum la clubul CSM București

Cum a ajuns o fată din satul Arva comuna Broșteni campioană europeană la canotaj?

Pentru a afla aceste informații, Ziarul de Vrancea a contactat-o pe doamna Valentina Mocanu, mama Larisei-Andereea Bogdan.

Ziarul de Vrancea: Ne puteți, vă rugăm, da mai multe informații despre fiica dumneavoastră, Larisa-Andreea? Cum a ajuns să practice acest sport și cum a reușit o asemenea performanță de excepție o fată din Broșteni-Vrancea?

Valentina Mocanu, mama Larisei-Andreea Bogdan, vrânceancdin satul Arva comuna Broșteni ajunsă campioană europeană la canotaj: La începutul lunii octombrie 2016, au venit domnii antrenori de la clubul sporiv CSU Simona Halep Constanța în căutare de copii pentru a practica acest sport. Au ajuns și la școală unde învață fiica mea... De atunci face sport de performanță, fiind în lotul României încă de junioară. A câștigat mai multe medalii ca junioară, iar de anul acesta este la tineret, legitimată la CSM București.

Ziarul de Vrancea: De la Școala Generală Broșteni Larisa-Andreea a plecat la Constanța sau la București: În ce clasă era când a plecat?

Valentina Mocanu, mama Larisei-Andreea Bogdan: Sunt multe de scris... A fost o perioadă grea, atât pentru ea cât și pentru noi. De la Broșteni a plecat la Constanța la începutul clasei a VIII-a, la nici 14 ani împliniți. A fost sportivă la clubul CSU Simona Halep din Constanța până anul trecut la sfârșit, când a împlinit 18 ani. Și de la 1 ianuarie 2021 este la CSM București tineret.

Ziarul de Vrancea: Pe noi ne interesa să ne explicați evoluția fiicei dumneavoastră Larisa Andreea de la statutul elevă la Școala Generală Broșteni la cel de sportivă de performanță în canotaj. Ne-ați explicat și vă mulțumim pentru aceasta. Bănuim că v-a povestit Larisa-Andreea și știți cel mai bine și dvs. ce sacrificii a fost nevoită să facă ea pentru a ajunge aici. Despre aceasta ne puteți spune ceva?

Valentina Mocanu, mama Larisei-Andreea Bogdan: În primul rând că era doar un copil plecată din sânul familiei la sute de km distanță. Și apoi munca de zi cu zi, care nu este atât de ușoară. Bătături în palme, dureri de spate și picioare. După cum vedeți în fotografii, și acum are benzi pe gambe. Îmi cer scuze! Nu mă pricep foarte tare să povestesc. Încă traiesc emoțiile de astăzi. Noi suntem o familie simplă. Îmi cresc copiii singură de 9 ani, fiind divorțată, iar momentele astea sunt unice pentru mine și le trăiesc intens.

Ziarul de Vrancea: Vă mulțumim foarte mult pentru ce ne-ați povestit! Este exact realitatea și aceasta ne și interesa. Cum și prin ce sacrificii enorme ale ei și ale familiei, poate ajunge o fată simplă dintr-un sat din Vrancea la o asemenea performanță excepțională. Încă odată, felicitări și să vă ajute Dumnezeu să repetați cât mai multe astfel de performanțe ale Larisei-Andreea.

Valentina Mocanu, mama Larisei-Andreea BogdanMulțumim!

Ce a declarat proaspăta campioană europenă la canotaj-tineret, Larisa Andreea- Bogdan, pentru Ziarul de Vrancea în legătură cu sacrificiile pe care a trebuit să le facă pentru a ajunge la actualele sale performanțe sportive de excepție:

„Sacrificiile au început din prima zi după ce am intrat în cantonament, fiind departe de familie și pusă într-un colectiv străin. Apoi, treptat, totul a început sa fie din ce în ce mai greu, trecând de la o categorie la alta, crescând nivelul de performanță, toate așteptările erau din ce în ce mai mari și presiunile la fel. Vacanțele scurte în care nu reușești sa stai cu familia și să le fii aproape în momentele frumoase sau mai puțin plăcute sunt dureroase. Este un sport greu în care la fiecare sfârșit de ești extenuat, dar dacă este făcut cu plăcere, toate trec. Și când ajungi pe podium, în momentul în care ți se cântă imnul național, uiți de orice sacrificiu și de toate antrenamentele grele.”

Preotul din Broșteni solicită ajutorul tuturor pentru a o primi pe Larisa-Andreea Bogdan acasă așa cum merită o campioană europeană

Preotul Gabriel Macovei, parohul Parohiei Broșteni II: „Pe 9 septembrie, Larisa-Andreea Bogdan ajunge acasă. Intenționez să organizez ceva pe 12 septembrie 2021, duminică, la biserica din Broșteni, pentru ea. Eu îmi doresc foarte mult, doar că acum posibilitățile financiare sunt reduse. Incepe școala și am deja în plan sa ofer copiilor de la școala din Brosteni ghiozdane și rechizite.De aceea apelez la toți cei care pot veni alături de noi pentru a o primi pe Larisa-Andreea Bogdan acasă așa cum merită o campioană europeană. Mă gândesc că, unindu-ne eforturile, împreună cu noi Parohia Brosteni, poate reușim să facem o bucurie acestui copil minunat și familiei. Mama îi crește singură, mai are un frate cu probleme de sănătate.”

Toți cei care au posibilitatea și vor să fie alături de Parohia Broșteni II pentru a o primi pe Larisa-Andreea Bogdan acasă așa cum merită o campioană europeană îl pot contacta pentru amănunte pe preotul paroh Gabriel Macovei la nr. de telefon: 0726838555

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.