Sport

Foto | Cupa Ziua Armatei la șah, rezervată copiilor şi juniorilor mici nelegitimaţi şi legitimaţi neconsacraţi

Anton Soare
12 dec 2021 1789 vizualizări

Din cauza pandemiei, competiţia dedicată Zilei Armatei,rezervată copiilor şi juniorilor mici nelegitimaţi şi legitimaţi neconsacraţi sau în curs de consacrare, s-a desfăşurat, după sărbătorirea acestei zile şi pe o perioadă mai îndelungată de timp.Din nou primul clasat a fost Andrei Ioan-Alexandru. Fiind luna cadourilor, au fost oferite premii multe şi substanţiale, aşa cum practicanţii sportului minţii şi-ar dori să fie de mai multe ori.

Cu ocazia Zilei Armatei, sărbătorită în fiecare an la 25 octombrie, în memoria respingerii trupelor agresoare şi eliberării integrale a teritoriului românesc la 25 octombrie 1944, au fost organizate trei competiţii de şah: Grupa A la Focşani, prezentată în rândurile de mai jos, Grupa B la Adjud şi Grupa C la nivel de garnizoană cu militari activi.

Grupa A, rezervată copiilor şi juniorilor micinelegitimaţi şi legitimaţi neconsacraţi sau în curs de consacrare, s-a desfăşurat, din cauza pandemiei, după sărbătorirea Zilei Armatei când rata de infectare a scăzut şi pe o perioadă mai îndelungată de timppe grupuri de maxim 8 participanţi zilnic pentru a se evita aglomeraţia. Au participat 22 de şahişti dar deoarece trei dintre ei au disputat mai puţine partide au fost luate în calcul şi s-au întocmit clasamente numai pentru 19 participanţi.

În clasamentul general pe primele 7 locuri au reuşit să urce: Andrei Ioan-Alexandru de la Şcoala Gimnazială Ion Basgancu 17 puncte, Subţirelu Davidde la Colegiul Naţional „Unirea“ Focşani cu 16,5 puncte, Săpunaru Emilian de la Şcoala Gimnazială Ştefan cel Mare Focşani cu 16 puncte, Toia Filip-Andrei de la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare“ Focşanicu 15,5 puncte, Săpunaru Dimitrie de la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare“ Focşani cu 14,5 puncte, Mureşan Robert-Andrei de la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare“ Focşani cu 13,5 puncte şi Moldoveanu Andrei-Robert de la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare“ Focşani cu 12 puncte.

Primul clasat a primit cupă şi medalie specială. Ocupanţii primelor trei locuri pe categorii de sex şi vârstă au primit medalii pentru locurile 1,2,3, astfel:la fete, Şerban Bianca-Ioana,Dragomirescu Julia, amândouă de la Şcoala Gimnazială Duiliu Zamfirescu Focşani, şi Iordan Nuria-Maria-Anastasia de la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare“ Focşani, la copii sub 6 ani, Moldoveanu Andrei-Robert de la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare“ Focşani, Chipăilă Andrei de la Şcoala Gimnazială Nr.1 Şindrilari şi Motoc Eric-Mihai de la Grădiniţa Nr. 18 Focşani,la copii sub 8 ani, Săpunaru Emilian, Mureşan Robert Andrei şi Costea Alexandru-George toţi trei de la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare“ Focşani, la juniori mici, Subţirelu David de la Colegiul Naţional „Unirea“ Focşani, Săpunaru Dimitrie şi Toia Filip-Andrei ambii de la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare“ Focşani. În afara acestor 13 premiaţi, au mai primit medalii cumenţiuni speciale alţi 6 participanţi, în ordine alfabetică, Boicu Mihail-Sebastian, Ciorăşteanu Sofia-Ioana, Costache Andrei, Costache Petru, Grecu Tudor şi Neagu Ştefan-Victor.

Competiţia Grupei A a fost organizată de Clubul Sportiv Olimp Şah Focşaniîn colaborare cu Filiala Vrancea a Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, Filiala Vrancea a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria“, Direcţia Judeţeană Pentru Sport şi Tineret Vrancea,SmartSchool Soare, Asociaţia Judeţeană de Şah Vrancea şi C.S.M. Focşani 2007.

Premierea fiind la începutul lunii cadourilor, organizatorii au pregătit participanţilor mai multe premii. Filiala Vrancea a Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere în tandem cu Filiala Vrancea a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria“ au oferit două ceasuri de şah de competiţie de performanţă cu increment, trei seturi de piese şi table de şah rulabile, opt cărţi de beletristică scrise de locotenentul colonel inginer în retragere Marin Ionel, patru cărţi de şahale binecunoscutului publicist Marius Ceteraş şi pentru fiecare participant 19 diplome de o calitate deosebită special dedicate Zilei Armatei.SmartSchool Soare a oferit un ceas de şah de competiţie fără increment,trei cărţi de şah scrise de regretatul maestru naţional de şah vrâncean Eugen Găureanu, mai multe reviste pentru copii şi a pus la dispoziţie sala şi baza materială. Direcţia Judeţeană Pentru Sport şi Tineret Vrancea a oferit o cupă şi 19 medalii.Asociaţia Judeţeană de Şah Vrancea a efectuat multiplicarea unor materiale de pregătire şahistă.

Arbitrajul şi asistenţa tehnică au fost asigurate de Clubul Sportiv Olimp Şah Focşani şi C.S.M. Focşani 2007.

Anton Soare


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.