Sport

Foto | Cupa Zilele Municipiului Focșani 2021 la șah

Anton Soare
28 iul 2021 1689 vizualizări

Cu ocazia Zilelor Municipiului Focșani, CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL FOCȘANI 2007 și SMART SCHOOL SOARE SRL, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea și Asociația Județeană de Șah Vrancea au organizat un concurs de șah clasic sistem turneu Robin (fiecare cu fiecare) la care au participat 22 de copii și juniori mici nelegitimați, începători în curs de inițiere începători inițiați și avansați. Având în vedere vârsta și experiența jucătorilor, partidele s-au desfășurat fără notarea mutărilor pe fișe de partidă și fără folosirea ceasului de șah. Deoarece nu au existat posibilități de reunire a tuturor participanților în puține zile, mulți plecând în perioade diferite în minivacanțe de o săptămână, 10 zile sau două săptămâni, desfășurarea concursului s-a întins pe o perioadă de aproape trei săptămȃni, pliat pe zilele de pregătire a micuților șahiști care își desfășoară activitatea la CSM FOCȘANI 2007 și  SMART SCHOOL SOARE SRL.

Pe primele trei locuri în clasamentul general s-au clasat în ordine: Popa Dan de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza“ Focșani, cu toate partidele câștigate, Mureșan Robert-Andrei de la Șc. Gimnazială „Ștefan cel Mare“ Focșani, cu o singură partidă pierdută la câștigătorul competiției, și Săpunaru Dimitrie de la Șc. Gimnazială „Ștefan cel Mare“ Focșani. Toți trei au fost răsplătiți cu diplome și cupe.

La categoria fete pe primul loc s-a clasat Iordan Nuria-Maria-Anastasia de la Șc. Gimnazială „Ștefan cel Mare“ Focșani, urmată pe locul al doilea de Boicu Maria-Teodora de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza“ Focșani și pe locurile 3-4 de Spulber Elisa de la Șc. Gimnazială „Duiliu Zamfirescu“ Focșani și Dragomirescu Julia care a finalizat Grădinița Nr.17 Focșani. Toate aceste patru fete au primit diplome și medalii.

Pe categorii de vârstă, cel mai bun la juniori mici U 12 ani a fost Bocu David, de la Șc. Gimnazială „Duiliu Zamfirescu“ Focșani, cel mai bun la copii U 9 ani s-a impus detașat Săpunaru Emilian iar la copii U7 ani primul a fost Rîpanu Edward-Andrei, care a terminat Grădinița „Armonia“ Focșani. Aceștia au primit diplome și medalii corespunzătoare locului întâi. S-au mai remarcat, primind diplome și medalii pentru locurile al doilea și al treilea la categoria de vârstă a fiecăruia, în ordine alfabetică,Boicu Mihail-Sebastian de la Șc. Gimnazială „Ștefan cel Mare“ Focșani, Galu Matei care a finalizat Grădinița Nr.17 Focșani, Manolescu Filip-Mario de la Șc. Gimnazială „Anghel Saligny“ Focșani, și Moldoveanu Andrei-Robert de la Șc. Gimnazială „Ștefan cel Mare“ Focșani.

În afara acestor 14 concurenții, au mai participat, cu partide mai puțin jucate, și din acest motiv fără să mai fie luate în calcul rezultatele lor în stabilirea clasamentului și implicit în oferirea cupelor și medaliilor alți 8 șahiști: Subțirelu David, care a participat doar în faza finală a competiției deoarece a susținut și a reușit la examenul de intrare în clasa a V-a la Colegiul Național „Unirea“ Focșani, motiv pentru care îi transmitem felicitările noastre, Motoc David,Diaconu Ștefan, ambii plecațiîn vacanță la puține zile după începerea concursului, Gavrilă Irina și Roșioru-Toth Teodor care nefiind din Focșani participă mult mai rar la pregătiri, surorile Sara și Maria Rios din Paris, sosite în vacanță la bunicii din Focșani în ultimele zile ale concursului, precum și micuțul Spulber Aris, de numai 4 ani, mezinul cursanților aflat abia în prima fază a inițierii.Pentru el participarea la un concurs, chiar și fără notarea mutărilor și fără folosirea ceasului de șah, este încă dificilă dar merită felicitări pentru curaj și determinare.

Începând cu 20 iulie, pe măsură ce au încheiat competiția Cupa Zilele Municipiului Focșani, șahiștii nelegitimați au început întrecerea pentru următoarea competiție șahistă, Cupa Ziua Imnului Național, zi pe care o vom serba la 29 iulie, dar competiția și de această dată se va întinde până după această zi dragă și importantă a românilor, deoarece în vacanța mare frecvența la pregătiri este mai redusă. Este mai greu pentru organizatori dar mai benefic pentru pregătirea micuților șahiști.

Pentru această nou începută competiție, putem să anunțăm deja numele câtorva competitori care, prin rezultatele de până acum, aspiră la podium: Subțirelu David, Bocu David, Săpunaru Dimitrie și Săpunaru Emilian dar și, dacă se întorc în timp util din vacanță și vor putea juca toate partidele, Popa Dan, Nechita Rareș-Gabriel și Mureșan Robert-Andrei, aceștia trei din urmă citați avândexperiența cea mai ridicată și rezultatele cele mai bune dintre nelegitimați după legitimarea lui Andrei Ioan-Alexandru și Toia Filip-Andrei.

Anton SOARE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.