Sport

Foto | Concursul de șah Memorialul ”Neculaiu Petrea” - ediția a II-a de la Bordeasca Veche, comuna Tătăranu

Ziarul de Vrancea
31 mai 2023 690 vizualizări

În semn de prețuire față de întreaga carieră sportivă a celui care a fost Neculaiu Petrea, Asociația „Fiii comunei Obilești” a organizat în data de 28 mai 2023, în parteneriat cu Secția de Șah din cadrul Clubului CSM Focșani 2007, Școala Gimnazială nr. 2 Bordeasca Veche din județul Vrancea, Asociația Profesorilor de Educație Fizică și Sport Vrancea și Clubul Sportiv Șah Club Galațiîn baza unui protocol de colaborare, un concurs de șah adresat tuturor elevilor de la școlile cu clase I-VIII din județele Vrancea și Galați.

La această reușită competiție de șah au participat 38 de elevi repartizați pe două grupe de joc, jucându-se în sistem open elvețian pe parcursul a 7 runde.

Grupa A fiind alcătuită din elevi care participă la antrenamente organizate de către CSM Focșani 2007(pentru elevii de la școlile din Focșani), respectiv CS Șah Club Galați (pentru elevii din localitatea Grivița și Palatul Copiilor Brăila).

Grupa B a fost alcătuită din elevi de la Școala gimnazială nr. 2 Bordeasca Veche, Școala Gimnazială „Anghel Saligny” Focșani, Școala Gimnazială I. Sîrbu Ciorăști, Școala Gimnazială Bălești,Școala Gimnazială Vulturu,Școala Gimnazială Milcovul, Școala Gimnazială prof. General Ghe. Gheorghiu Gologanu, Școala Gimnazială Răstoaca, Școala Gimnazială Vulturu.

Toți participanții la concurs au primit diplome personalizate cu detalii ale acestui eveniment sportiv și al surprize.

În urma întocmirii clasamentului final pe cele 2 grupe de joc au fost obținând următoarele rezultate:

Turneu A

Turneu B

Felicitări si mulțumiri deopotrivă profesorilor îndrumatori, arbitrilor, sponsorilor și gazdelor noastre! Așteptăm cu nerăbdare, Ediția a-III-a din anul următor!

Memento

Neculaiu Petrea sau Culiță așa cum l-au știut prietenii din Obileștiul Vrancei, a fost un împătimit al „sportului minții”. Și-a început cariera de sportiv șahist la Clubul Electrica Brașov câștigând câteva turnee ca amator, apoi a urmat meciul carierei la un demonstrativ cu sportiva emerită Elisabeta Polihroniade, meci câștigat și care l-a propulsat în cariera de sportiv profesionist. A remizat de asemenea, cu Dieter Nisipeanu, copilul teribil al șahului românesc din acea perioadă. În anul 1990, a fost ales președintele clubului Electrica Brașov. A reînființat secțiile de șah feminin și juniori ale clubului și a activat cu acestea în divizia B al Federației Române de Șah. A participat la competiții în țară și în străinătate câștigând un turneu cu echipa la Sofia, în Bulgaria.

Trece la cele veșnice în anul 2010, la o vârstă când mai avea multe de spus în lumea sportului, iar în semn de recunoștință începând cu anul 2011, Clubul Sportiv Electrica îi va purta numele, devenind Club Sportiv „Neculaiu Petrea”.

Informații și fotografii transmise de președintele Asociației „Fiii comunei Obilești” Colonel (r) Voicu Radu

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.