Sport

Fotbalul post-pandemie văzut de Messi

Ziarul de Vrancea
30 mai 2020 933 vizualizări

Marele jucător al Barcelonei crede că pregătirea în grup este esențială

Vedeta echipei FC Barcelona, atacantul argentinian Lionel Messi, spune că nici fotbalul, nici viața nu vor mai fi la fel după pandemia de coronavirus, „Fotbalul, ca și viața în general, nu cred că va mai fi la fel ca înainte. Revenirea la antrenamente, competițiile, tot ceea ce înainte făceam în mod normal, acum va trebui să le reluăm progresiv. Va fi o situație ciudată pentru noi și pentru oricine va fi nevoit să schimbe dinamica obișnuită a lucrurilor. Mulți oameni au avut parte de o perioadă nefericită deoarece situația i-a afectat într-un fel sau altul, așa cum s-a întâmplat cu toți cei care au pierdut pe cineva drag. Nu poate fi nimic mai rău decât să pierzi oameni pe care-i iubești, acest lucru mi se pare cel mai nedrept, îmi creează o frustrare enormă”, a spus Messi pentru El Pais. În urmă cu două zile, Messi spunea că este „dornic să concureze din nou” și să încheie un sezon care, în condițiile actuale, „aduce multe provocări” și la care jucătorii vor trebui să se adapteze. „Nu ne putem baza pe ceea ce vom lăsa în urmă anul acesta. Este mai bine să privim spre viitor. Să revenim la rutina antrenamentelor, să ne vedem coechipierii, să jucăm primele meciuri. Sunt sigur că la început va fi ciudat, dar aștept cu nerăbdare să concurez din nou”, a afirmat Messi.

Pentru Messi, acest „nou normal” al fotbalului aduce multe provocări: „Pregătirea grupului este aceeași ca în cazul celorlalte meciuri. Dar la nivel individual, fiecare persoană trebuie să se pregătească și să vizualizeze jocul fără suporteri, ceea ce este foarte ciudat”. Vorbind despre impactul acestor săptămâni în afara terenului, Messi a spus că menținerea contactului cu coechipierii săi a fost cheia. „Acum, mai mult ca oricând, este important să fii în contact cu echipa. Ocazional, ne-am reunit virtual pentru a vorbi și a ne vedea. Și am vorbit în fiecare zi cu mulți alții”, a adăugat el. Fotbalul spaniol este suspendat din martie din cauza pandemiei de coronavirus, virusul ducând în această țară la 27.000 decese. Președintele Ligii spaniole de fotbal, Javier Tebas, și-a exprimat speranța că actualul sezon va putea fi reluat pe 11 iunie, pentru disputarea ultimelor 11 etape de campionat.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.