Sport

Fotbalul mic al continentului

Ziarul de Vrancea
18 iul 2018 500 vizualizări

Malmö FF va fi adversara CFR Cluj în turul II preliminar al Ligii Campionilor * Apoel Nikosia și Levski Sofia au fost eliminate în primul tur preliminar * Arbitrul român Marius Avram s-a accidentat la Budapesta în “Europa League)

Malmö FF va fi adversara campioanei României, CFR Cluj, în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor. Meciurile vor avea loc la 24 iulie, la Cluj.  turul, și la 31 iulie sau 1 august, la Malmö, returul. Campioana Suediei a învins, marți, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (0-0), echipa echipa Drita din Kosovo, în manșa a doua a primului tur preliminar al Ligii Campionilor. Golurile au fost marcate de Strandber ('55)  și Larsson ('60). Malmö a câștigat și în tur, cu 3-0, în deplasare. Echipa antrenată de germanul Uwe Rosler nu stă foarte bine în actuala ediție a campionatului Suediei. După 14 etape, Malmö este pe locul 7, cu 19 puncte, la 11 puncte de liderul AIK Solna. Malmönu a dat niciun jucător naționalei Suediei, participantă la Cupa Mondială. însă mijlocașul Arnor Traustason a fost în Rusia cu naționala Islandei. La formația suedeză au evoluat: Dahlin – Larsson, Brorsson, Bengtsson (’68 – Safari), Nielsen – Lewicki, Bachirou (’71-Bonke), Adrian (’55 – Strandberg), Rieks (’58 – Binaku) – Strandberg,  Jeremejeff.

În aceeași fază, Apoel Nikosia, campioana Ciprului, a fost eliminată de echipa lituaniană FK Suduva, cu scorul general de 2-3, în primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Apoel a câștigat  cu scorul de 1-0, meciul retur cu campioana Lituaniei, scor insuficient pentru a trece în manșa a doua preliminară, după ce a pierdut, cu 1-3, în tur. Anul trecut, formația cipriotă a ajuns în grupele Ligii Campionilor. În turul al treilea preliminar, Apoel a eliminat campioana României, FC Viitorul, după 0-1 în deplasare și 4-0. În sezonul 2011/2012, Apoel Nicosia a atins sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Alte rezultate din manșa secundă a turului I, preliminar al Ligii Campionilor: HJK Helsinki – Vikingur Reykjavik 3-1 (în tur, 2-1); FC Valetta – Kukësi (Albania) 1-1 (0-0); Hapoel Beer Sheva – Flora Tallinn 3-1 (1-0); TNS (Țara Galilor) – Skendija (Macedonia) 4-0 (0-5); FC Vidi Szekesfehervar (Ungaria) – F91 Dudelange (Luxemburg)  2-1 (1-1); Steaua Roșie Belgrad –FC Spartaks (Letonia) 2-0 (0-0); Crusaders Belfast – Ludogoreț Razgrad 0-2 (0-7) – Moți a fost integralist în echipa bulgară; Legia Varșovia – Cork City (Irlanda) 3-0  (1-0).

În Liga Europa, un eveniment neplăcut care ne privește s-a petrecut la meciul Honved Budapesta – Rabotnicki Skopje. Centratrul întâlnirii, românul Marius Avram, s-a accidentat în min. 27 și a fost înlocuit cu Iulian Călin.  Avram a fost scos pe targă de pe teren, la scorul de 2-0 pentru gazde. Meciul a fost întrerupt mai multe minute din cauza accidentării centralului român.Călin i-a arătat cartonașul roșu unui jucător de-al oaspeților și a acordat un penalti pentru Honved, în minutul 62, din care gazdele au marcat al treilea gol.Honved s-a impus cu 4-0 în manșa a doua și a obținut calificarea în turul al doilea preliminar, după ce a pierdut în tur cu 1-2. Primul diagnostic indicat de medici  a fost de întindere a ligamentului de la glezna dreaptă.

O mare surpriză s-a înregistrat în meciul Levski Sofia – FC Vaduz. Echipa bulgară a câștigat cu 3-2, dar formația din Liechtenstein s-a calificat câștigând partida tur cu 1-0. După ce oaspeții au deschis scorul, în minutul 25, prin Mohamed Coulibaly, românul Sergiu Buș au egalat în min. 35. Gazdele au preluat conducerea în minutul 53, prin Belaid, dar Igor Tadic a egalat imediat, în minutul 55. Buș a ratat un penalti în minutul 76, apoi Jerson Cabral a stabilit scorul final, în minutul 85. Atacantul român a evoluat până în minutul 83. O altă echipă calificată din această fază este arhicunoscuta Glasgow Rangers, antrenată de fostul internațional englez Steven Gerrard. Jucătorii echipei scoțiene au remizat alb pe terenul echipei macedonene Shkupi, după ce în tur au condus cu 2-0.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.