Sport

Fotbalul aruncă prosopul

Ziarul de Vrancea
2 apr 2020 106117 vizualizări

Campionatul belgian este aproape de suspendare *în Belarus se mai joacă,dar suporterii fug de stadion

*Liga profesionistă de fotbal din Belgia, Pro League, a propus oprirea definitivă a campionatului, întrerupt la mijlocul lunii martie din cauza pandemiei de coronavirus,Decizia va fi luată de cele 24 de cluburi din prima și a doua divizie, la 15 aprilie. Dacă Adunarea Generală a cluburilor, care va avea loc la 15 aprilie, va aproba această propunere, FC Bruges va fi declarată campioană, Gent, clasată pe locul 2, va juca în preliminariile Ligii Campionilor. Charleroi, Antwerp, echipa antrenată de Ladislau Bölö ni, și Standard Liege, la care este legitimat atacantul Denis Drăguș, vor evolua în preliminariile Ligii Europa. Un grup de lucru va stabili ce se va întâmpla cu retrogradarea și promovarea în prima ligă. Cel mai probabil nu va retrograda nimeni, iar în sezonul viitor vor juca 18 echipe, în loc de 16, ca anul acesta. Nu a fost stabilit ce se va întâmpla cu finala Cupei Belgiei, între Antwerp și FC Bruges, care trebuia să aibă loc la 22 martie, dar a fost amânată din cazua coronavirsului. Prima ligă belgiană a fost oprită după disputarea a 29 din cele 30 de etape ale sezonului regulat.

*Președintele clubului Brescia, Massimo Cellino, a declarat că echipa lui va boicota meciurile dacă liga italiană va insista ca sezonul Serie A să fie dus la bun sfârșit, informează lequpe.fr. Nu este pentru prima dată când el se declară împotriva reluării campionatului. În 22 martie, Cellino a comparat pandemia de coroanvirus cu una de ciumă și a estimat că este imposibil ca sezonul fotbalistic să fie dus la bun sfârșit.

* Suporterii mai multor echipe de fotbal din Belarus au decis să nu mai meargă la meciurile din campionatul intern, după înregistrarea primelor două decese din cauza noului coronavirus, în acest stat din fostul bloc sovietic. Belarus este singura țară din Europa în care partidele de fotbal din campionatul național se dispută în continuare, cu spectatori în tribune. Însă site-ului de specialitate Footballski a anunțatpe contul său de Twitter, că suporterii echipelor Dinamo Minsk, Dinamo Brest și Neman Grodno, urmați apoi pe cei ai altor formații, între care BATE Borisov, Șahtior Soligorsk, Belșina Bobruisk și mai ales FK Vitebsk, unde se află centrul epidemiei din Belarus, au decis să nu se mai deplaseze la partidele echipelor lor, indiferent dacă acestea se dispută acasă sau în deplasare.

Sursa citată adaugă că suporterii i-au îndemnat totodată pe oameni să rămână la casele lor.

Potrivit agenției TAAS, care citează Ministerul Sănătății de la Minsk, în Belarus s-au înregistrat până acum 163 de cazuri de infectare cu Covid-19 și două decese, primul dintre ele produs marți, la Vitebsk.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.