Sport

Fotbalistul focșănean Rareș Fătu, în lotul extins al naționalei României U17 pentru turneul de calificare la EURO 2023

Ziarul de Vrancea
21 oct 2022 1514 vizualizări

Fotbalistul focșănean Rareș Fătu, în prezent fundaş central la echipa de juniori italiană AC Parma, face parte -conform informațiilor făcute publice pe site-ul frf.ro al Federației Române de Fotbal- din lotul extins al naționalei României U17 pentru turneul de calificare la EURO 2023. Reprezentativa de fotbal juniori a României, formată din jucători născuți începând cu 1 ianuarie 2006, va participa în perioada următoare la turneul de calificare pentru Campionatul European de anul viitor.

Reprezentativa Under 17 a României, formată din jucători născuți începând cu 1 ianuarie 2006, cu fotbalistul focșănean Rareș Fătu în lotul extins, va participa în perioada 26 octombrie – 1 noiembrie la turneul de calificare pentru Campionatul European de anul viitor, dedicat categoriei de vârstă sub 17 ani.

România va face parte din Grupa 6, alături de Belgia, Danemarca și Estonia. De asemenea, România va fi gazda meciurilor din cadrul grupei de calificare.

Turneul de calificare se va desfășura conform următorului program:

Miercuri, 26 octombrie

Sâmbătă, 29 octombrie

Marți, 1 noiembrie

Selecționerul Ion Marin a anunțat lotul lărgit pentru turneul de calificare, format din 24 de jucători. Ulterior, acesta se va decide asupra celor 21 de jucători ce vor alcătui lotul final.

Lotul lărgit pentru turneul de calificare:

Portari: Bogdan Ungureanu (FC Rapid 1923), Rafael Munteanu (Farul Constanța), Mate Simon (AFK Csikszereda)

Fundași: Alin Chinteș, Darius Fălcușan, Răzvan Călugăr, Alin Techereș (toți Universitatea Cluj), Eduard Chihaia (Farul Constanța), Rareș Fătu (Parma / Italia), Tommaso Nistor (S.P.A.L / Italia), Andrei Racu (Atalanta / Italia)

Mijlocași: Gabriel Gheorghe (FC Rapid 1923), Robert Lăpădătescu (Universitatea  Craiova), David Păcuraru, Ionuț Cercel, Enes Sali, Marius Codreanu (toți Farul Constanța), Alexandru Ureche (AFK Csikszereda), Ianis Tarbă (Celta Vigo / Spania), Răzvan Florea, David Matei (ambii CSA Steaua)

Atacanți: Alin Cocoș (Farul Constanța), Vlad Oarga (Viitorul Cluj), Ioan Vermeșan (Ripensia Timișoara)

Primele două clasate în fiecare grupă se califică la Turul de Elită

Echipele care se vor clasa pe primele două locuri, alături de cele mai bune 4 echipe clasate pe locurile 3, în cele 13 grupe se vor alătura celor două echipe calificate direct la Turul de Elită, Țările de Jos și Spania. Turul de Elită se va disputa în primăvara anului 2023.

La finalul Turul de Elită, câștigătoarele celor 8 grupe și cele mai bune 7 echipe clasate pe locul 2 în grupe, alături de țara gazdă, Ungaria, vor participa la Campionatul European care se va desfășura în perioada mai-iunie 2023.

Text informații:frf.ro

Citiți și: Fotbalistul focșănean Rareș Daniel Fătu s-a transferat ieri de la Farul Constanța la formația italiană Parma;

AUDIO | Tânărul fotbalist focșănean Rareș Daniel Fătu, transferat de curând la echipa italiană Parma, într-un mini-interviu la RRA;

Foto | Episod de vacanță în locurile și amintirile copilăriei pentru tânărul şi talentatul fotbalist focşănean Rareş-Daniel Fătu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.