Sport

Fotbaliști pe teren, huligani în tribune

Ziarul de Vrancea
4 oct 2019 1446 vizualizări

FCSB – Dinamo 1-1 în etapa a XII-a a Ligii * meciul, de o foarte bună calitate, a fost întrerupt din cauza scandărilor rasiste ale suporterilor dinamoviști, care s-au încăierat cu rivalii la final, din cauza unui b

Derbiul bucureștean FCSB – Dinamo a fost întrerupt în minutul 33, din cauza unor incidente și s-a reluat după aproximativ zece minute. La un corner pe care urma să-l execute de pe partea stângă Florinel Coman, fanii dinamoviști au aruncat cu obiecte în teren și au scandat injurii rasiste și xenofobe la adresa jucătorului FCSB, respectiv la adresa abitrului Istvan Kovacs. Galeria dinamovistă a scandat: „Țiganule” și „Afară cu ungurii din țară”. Kovacs a trimis jucătorii la cabine și meciul a fost oprit circa zece minute. Arbitrul de centru a fost și el lovit de un obiect venit din peluza dinamovistă. Incidentele sau continuat și după terminarea meciului,Fani dinamoviști și ai FCSB au intrat pe teren și între ei s-a iscat o altercație. Mărul discordiei a fost faptul că suporterii dinamoviști au dorit să întindă pe terenul „Arenei Naționale” un banner uriaș în memoria căpitanului Cătălin Hîldan, de la al cărui deces s-au împlinit sâmbătă 19 ani, iar galeria adversă nu le-a dat voie. Jandarmeria a anunțat că în urma meciului FCSB - Dinamo, au fost aplicate sancțiuni în valoare totală de 16.550 de lei și zece persoane au fost interzise pe stadioane, pentru o perioadă între șase luni și un an. Clubul FCSB și firma de pază au fosta amendate cu câte 5.000 de lei, iar șase persoane s-au ales cu dosar penal, pentru folosirea de materiale pirotehnice.

Meciul a fost de o calitate foarte bună, deși a fost umbrit de incidente și de decizii controversate ale brigăzii conduse de Istvan Kovacs. Scorul final a fost 1-1 (1-1). Dinamo a deschis scorul în min. 9, la un corner executat de Nistor și fructificat cu capul de Denis Ciobotariu. În min. 29, Florinel Coman a restabilit egalitatea, cu un șut la colțul scurt, din marginea careului mic, după o combinație cu Tănase.

Alte rezultate din etapa a XII-a: FC Botoșani – Sepsi Sfântu Gheorghe 1-1 (0-0).Roman (’84) / Vașvari (’54 – penalty); Universitatea Craiova – Poli Iași 1-1 (0-0). Fortes (’82) / Cristea (’69); Gaz Metan Mediaș – Academica Clinceni 2-1. (0-0). S.Buș (’71), Dumitru (’72) / Roșu (’84 – autogol). Aseară s-a disputat derbiul de clasament al etapei, FC Viitorul – CFR Cluj, iar astăzi au loc jocurile: FC Voluntari – Chindia Târgoviște (ora 18:00) și Astra Giurgiu – FC Hermannstadt (20:30).

Etapa viitoare (18-21 octombrie): FC Hermannstadt – FC Voluntari, Dinamo – Gaz Metan Mediaș (vineri), CFR Cluj – Universitatea Craiova (sâmbătă), Academica Clinceni – FC Viitorul, Sepsi Sfântu Gheorghe -Astra Giurgiu, Chindia Târgoviște – FCSB (duminică), Politehnca Iași – FC Botoșani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.