Sport

Fostul fotbalist al formației Steaua București, Erik Lincar, ofertat ca antrenor principal al echipei de fotbal CSM Focșani 2007

Ziarul de Vrancea
19 dec 2022 1892 vizualizări
Fostul fotbalist al echipei Steaua București, Erik Lincar a fost, conform informațiilor publicate într-un articol postat pe site-ul, liga2.prosport.ro, ofertat ca antrenor principal de echipa de fotbal seniori din liga a III-a CSM Focsani 2007
Fostul fotbalist al echipei Steaua București, Erik Lincar a fost, conform informațiilor publicate într-un articol postat pe site-ul, liga2.prosport.ro, ofertat ca antrenor principal de echipa de fotbal seniori din liga a III-a CSM Focsani 2007

Informația apare într-un articol publicat joi 15 decembrie 2022 de site-ul  liga2.prosport.ro

Conform precizărilor din articolul menționat, echipa de fotbal seniori CSM Focşani 2007, formație clasată pe locul 4 în Seria 2 a Ligii 3, la șase puncte de liderul CSM Râmnicu Sărat, a încercat o mutare puternică la nivelul băncii tehnice. Fără „principal” în acest moment, trupa din Focșani a vrut să îi aducă pe Erik Lincar, liber de contract la această dată.

CSM Focșani 2007, ofertă pentru Erik Lincar! Antrenorul a refuzat

CSM Focşani este pregătită de „interimarul” Adrian Toma, aflat pe poziție din a doua jumătate a lunii octombrie, după ce a fost reziliat contractul cu antrenorul Marius Bratu.

Conducerea vrea să numească, se pare, un „tehnician” cu multă experiență în această iarnă, motiv pentru care l-a ofertat și pe Erik Lincar, deja un nume cu multe meciuri la nivelul Ligii 2, dar și cu câteva partide la nivelul primei divizii.

Erik Lincar a mulțumit echipei CSM Focșani 2007 pentru ofertă, dar vrea cel puțin în Liga 2

Lincar a pregătit ultima dată Universitatea Cluj, echipă pe care a dus-o în SuperLigă la finalul sezonului trecut de Liga 2, motiv pentru care vrea cel puțin o ofertă din divizia secundă. Chiar dacă le-a mulțumit celor de la Focșani pentru propunere și pentru interes, Lincar nu mai este dispus să coboare în Liga 3.

Am luat o pauză (n.r. – după experiența de la Universitatea Cluj), iar acum aștept oferte, dacă vor apărea. Vreau să mă reapuc de treabă. (N.r. – Cum stă cu ofertele) Ofertele… destul de prost! Nu am avut prea multe în ultimul timp, doar una, de la Focșani, zilele trecute. În rest, vedem!

Nu trebuie să luăm în derâdere oferta unor oameni entuziaști, care vor să ajungă la nivelul Ligii 2, dar am spus că momentan aștept o ofertă de la nivelul Ligii 2, Ligii 1”, a spus Erik Lincar la Digi Sport.

Erik Lincar e liber după despărțirea de „U” Cluj. Singura ofertă, de la CSM Focșani 2007

În cariera sa, orădeanul Erik Lincar a mai condus ca antrenor principal echipele Inter Olt Slatina, Viitorul Toporu, Callatis Mangalia, FC Hunedoara, Damila Măciuca, Delta Tulcea, CS U Craiova, CSM Râmnicu Vâlcea, Luceafărul Oradea, Academica Clinceni, Concordia Chiajna și Turris Oltul Turnu Măgurele.

Cu Callatis, Damila și formația din Turnu Măgurele a reușit promovări în Liga 2. De altfel, cu aceasta din urmă a fost foarte aproape să urce și în prima divizie.

A reușit, în cele din urmă, în vara care a trecut, accederea în SuperLigă cu ”U” Cluj, dar nu a rezistat prea mult pe bancă ulterior. După numai cinci meciuri în prima divizie, conducerea și antrenorul de 44 de ani au reziliat contractul, în august.

În cele cinci partide din SuperLigă, ”U” Cluj a adunat un egal și patru înfrângeri, iar astfel s-a încheiat prima experiență a lui Erik Lincar în primul eșalon al României.

CSM Focşani 2007, abia pe locul 4 în Seria 2 din Liga 3

CSM Focşani 2007 nu a avut, în 15 etape scurse până acum din Seria 2 a Ligii 3, parcursul pe care îl dorea la începutul stagiunii, acum fiind pe locul 4, cu 30 de puncte, iar diferența față de prima poziție, CSM Râmnicu Sărat, este de șase puncte.

Exista posibilitatea ca Adrian Toma să fie trecut din „interimar” în „principal”, însă nu a avut rezultatele așteptate de conducere, motiv pentru care, foarte probabil, se va numi un antrenor până cel puțin în vară, una din variante fiind Erik Lincar, care a și refuzat propunerea.

Iată ce spunea Nicuță Oprea, directorul echipei CSM Focșani, la finalul lunii octombrie, pentru Ziarul de Vrancea:

În cazul în care Adrian Toma va confirma în cele șase etape rămase de disputat până la finalul anului 2022 în Liga 3, el va rămâne antrenorul principal al echpei CSM Focșani. Infirm faptul că s-ar fi discutat cu alți antrenori așa cum am văzut că s-a vehiculat  de către unele persoane în ultima perioadă de timp. Rezilierea contractului cu fostul antrenor Marius Bratu se va materializa efectiv în zilele următoare pe cale amiabilă prin acordul părților.

Au fost rezultate care ne-au luat și pe noi prin surprindere. Să pierzi cu o echipa nou promovată în serie și apoi la Râmnicu Sărat și să termini turul competiției pe locul 5, n-am crezut că se poate întâmpla. Am fost obligați să reacționăm, iar întotdeauna în asemenea situații, antrenorul răspunde de rezultatele echipei pe care o pregătește”.

Text informații + foto:liga2.prosport.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.