Sport

Force India își schimbă denumirea

Ziarul de Vrancea
28 iun 2017 615 vizualizări

Patronii echipei de Formula 1 sunt supărați că n-au găsit sponsori pe subcontinentul din Asia

Echipa de Formula 1 Force India își va schimba numele și ar putea deveni Force One, informează autosport.com. Patronul team-ului, omul de afaceri Vijay Mallya, dorește un nume mai atractiv pentru echipa sa, în scopul de a găsi mai ușor sponsori, după ce a eșuat în încercarea de a obține finanțare din țara sa natală, India. În acest sens, în Marea Britanie, unde se află sediul echipei, au fost înregistrate mai multe companii, cu numele Force One Grand Prix, Force One Racing, Force One Team, Force One Technologies, Force One Hospitality și Force One Brand. Firmele de mai sus au un singur reprezentant deocamdată, pe Thiruvannamalai Laskshimi Kanthan, contabil și consultant financiar, partener al lui Mallya și director al Force India F1.

Istoria actualei echipe indiene începe în 1990, când omul de afaceri irlandez Eddie Jordan a fondat team-ul care i-a purtat numele. în 2005, echipa a fost cumpărată de Midland Group, deținut de canadianul de origine rusă Alex Shnaider, care a vândut-o în 2006 olandezilor de la Spyker Cars. La finalul anului 2007, echipa a fost cedată din nou, indianului Mallya, pentru 90 de milioane de euro. Sub patronajul lui Vijay Mallya, Force India a avut o ascensiune constantă, devenind una dintre cele mai solide echipe din clasa de mijloc a Formulei 1. Cele mai bune rezultate le-a obținut anul trecut, când Force India a ocupat locul al patrulea în clasamentul constructorilor, după "giganții" Mercedes, Red Bull și Ferrari și "peste" Williams și McLaren. Forma bună continuă în acest an, mexicanul Sergio Perez și francezul Esteban Ocon fiind o prezență obișnuită în Top 10 la cursele disputate până în prezent.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.