Sport

Foarte aproape de finală

Ziarul de Vrancea
1 mar 2018 687 vizualizări

PAOK Salonic, echipa pregătită de Răzvan Lucescu a învins în semifinale cu 3-1 pe Panionios și va juca manșa secundă pe teren propriu * Milan – Juventus, finala Cupei Italiei * calificare tragică a unei echipe de ligă a treia în Cupa Franței

Formația PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a învins înn deplasare, cu scorul de 3-1, echipa Panionios, în prima manșă a semifinalelor Cupei Greciei. Golurile învingătorilor au fost marcate de Mauricio (’24), Prijovic (’33) și Biseswar (’73). Pentru Panionios a înscris Korbos, în minutul 85. Returul va avea loc în 17 aprilie, la Salonic. În prima manșă a celei de-a doua semifinale AE Larissa și AEK Atena au terminat la egalitate, scor 0-0.

* AC Milan s-a calificat în finala Cupei Italiei după ce a învins, în deplasare, după executarea loviturilor de departajare, echipa Lazio, cu Ștefan Radu pe teren tot meciul, în manșa a doua a semifinalelor. După 120 de minute, scorul a fost egal, 0-0, la fel ca în partida tur. Milan s-a impus la penaltiuri cu 5-4, după ce au fost executate șapte serii de lovituri de la 11 metri. Milinkovic-Savic, Lucas Leiva și Luiz Felipe au ratat, de la Lazio, în timp ce numai Rodriguez și Montolivo au făcut același lucru, de la oaspeți.  Au transformat Bonaventura, Borini, Bonucci, Çalhanoglu, Romagnoli (Milan), Immobile, Parolo, Anderson, Lulic (Lazio). În finală, AC Milan va întâlni pe Juventus, la 9 mai. “Rosso-nerii” vor juca finala cu Juventus Torino, care a învins pe teren propriu pe Atalanta Bergamo, prin golul marcat din penalty de Pjanic (’75). Juventus a câștigat cu același scor și meciul tur. Finala va avea loc în data de 9 mai, pe Stadionul Olimpic din Roma. Echipa torineză a câștigat de 12 ori Cupa Italiei, ultimele succese fiind în 2015, 2016 și 2017.

* Formația PSG a învins, miercuri, pe Olympique Marseille, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (1-0), în sferturile de finală ale Cupei Franței, după ce s-a impus și duminică, în campionat, cu același scor. Golurile au fost marcate de Di Maria, în minutele 45^1 și 48, și de Cavani, în minutul 81. PSG a obținut astfel calificarea în semifinale, fază în care vor evolua și Les Herbiers și Chambly, antepenultima, respectiv penultima clasată din liga a treia.Ultima echipă din semifinale va fi stabilită după meciul Caen - Olympique Lyon. Calificarea echipei Chambly (care a învins cu 1-0 pe RC Strasbourg  a avut și o notă tragică. Walter Luzi, unul dintre fondatorii clubului FC Chambly, tatăl președintelui (Fulvio) și al antrenorului echipei (Bruno Luzi), a decedat, în timpul meciului. Internat de opt zile, Walter Luzi a decedat la un spital aflat la câțiva kilometri de Stade des Marais, în urma unei pneumonii, la vârsta de 77 de ani.  Clubul a fost fondat în 1989, în liga a V-a, și, după 29 de ani, a reușit cea mai bună performanță, calificarea în semifinalele Cupei Franței, printr-un gol marcat în minutul 83, împotriva unei formații din prima ligă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.