Sport

Firfirică, șansă mare

Ziarul de Vrancea
30 sep 2019 1184 vizualizări

Discobolul român s-a clasat pe locul IV la Mondialele de la Doha și promite medalie olimpică pentru anul viitor * multe surprize în ziua a patra

Alin Firfirică a ocupat locul IB la Campionatele Mondiale de Atletism de la Doha, în finala la aruncarea discului. Sportivul legitimat la Steaua a obținut cel mai bun rezultat al României la acest nivel în ultimul deceniu. Ultimele evoluții românești superioare au fost realizate în 2009, la Berlin, medalii de bronz cucerite de aruncătoarele Nicoleta Grasu (disc) și Monica Stoian (suliță). Implicit, și-a trecut în cont și cea mai bună performanță a carirerei la seniori. De asemenea, este a doua performanță realizată de un român la Mondiale, în probele masculine, după Marian Oprea, la triplusalt, în 2005, la Helsinki. În finală, Alin Firfirică a urcat pe locul IV cu o performanță de 66,46 metri. Titlul mondial s-a câștigat cu 67,59 metri, încercare izbutită de Daniel Stahl (Suedia), vicecampion mondial la ediția precedentă. “Sunt foarte fericit pentru clasarea mea. Am mers la această ediție de Campionat Mondial cu gândul de a ajunge în finală. Dupa ce m-am văzut în finală, obiectivul meu a fost să mă văd între primii VI. Însă locul IV este mai bine decât speram. Este puțin frustrant să stiu că am fost la câțiva centimetri de podium, însă trebuie să fiu realist. Debutul meu la o astfel de competiție a fost pur și simplu superb. Este munca mea. Sunt foarte mulțumit de ceea ce am realizat. Nu îmi poate reproșa nimeni nimic. Sunt convins că sunt pe drumul cel bun”, a declarat Alin Firfirică după finala de luni seara, pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism. Antrenoarea Daniela Costian (fostă discobolă care a reprezentatși Australia) a tras la rândul ei o concluzie: „A fost o finală grea, dar Alin a știut să facă față presiunii. Locul IV este un rezultat excelent pentru el. Să nu uităm de vârsta pe care o are și să ținem cont și de faptul că Alin este la primul Campionat Mondial de seniori din carieră”. Alin Firfirică este deja calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo și ar putea fi una dintre suprizele delegației tricolore în 2020. El are doar 23 de ani, așadar încă are mult timp pentru a progresa. În finală, suedezul Stahl a fost urmat pe podium de jamaicanul Fedrick Dacres (66,94 m) și austriacul Lukas Weisshaidinger (66,82 m).

Săritura la înălțime a fetelor a fost și valoric la... înălțime. Nu mai puțin de patru atlete au trecut bariera celor 2 metri, revelația anului, Vashti Cunningham (SUA) s-a mulțumit cu bronzul, iar titlul a revenit, pentru a treia oară, rusoaicei Maria Kucina – Iasițkene, urmată de suprinzătoarea ucraineancă Iaroslava Mahucik, ambele la 2,04 m. Cu precizarea că Maria a abordat un nou record mondial, la 2,09 m. La 5000 m, etiopianul Mokhtar Edris și-a păstrat titlul mondial de acum doi ani, însă eroul acestei finale a fost Jakob, mezinul familiei norvegiene Ingebrigtsen. „Vikingul” a avut un avans relativ apreciabil înaintea ultimei linii drepte, dar „morișca”africană, în frunte cu Edris (12:58,85) l-a expediat pe Jakob tocmai pe locul V. La 3000 m obstacole, recenta recordmană mondială Beatrice Chepkoech a dominat autoritar, câștigând la aproape șase secunde diferență, iar la 800 m feminin, în lipsa controversatei Caster Semenya, a apărut în frunte ugandeza Halimat Nakaayi, cu un timp fabulos 1:58,04. În fine, la 400 m garduri, a recidivat din nou norvegianul Karsten Warholm (47,42 s), în timp ce favoritul publicului, Abderrahman Samba (Qatar) a trebuit să înghită în sec de pe a treia treaptă a podiumului.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.