Sport

Firfirică atacă podiumul

Ziarul de Vrancea
7 aug 2018 444 vizualizări

La Berlin, tânărul discobol român s-a calificat în finala europeană a probei, lăsând în urmă trei campioni mondiali, el reușind al treilea rezultat al preliminariilor

Prima zi a campionatelor europene de atletism a fost o deziluzie pentru ai noștri sportivi, ceea ce n-a trebui să surprindă, dacă n-ar fi fost vorba de Andrei Gag. Considerat de mai mulți ani o speranță la medalii, Gag a decepționat din nou, confirmând faptul că în acest an se află în scădere de formă. În condițiile în care anul trecut urca peste 21 de metri, Andrei a aruncat doar 19,26 metri și n-a prins finala, pentru care i-ar fi fost de ajuns și 19, 70 m. Ceilalți atleți români nu puteau emite pretenții: sprinterii Ioan Melnicescu (10,88 s) și Ionuț Neagoe (10,56 s) s-au clasat pe ultimul loc în seriile în care au alergat, iar săritorul în lungime, Cristian Staicu a realizat o “performanță” demnă de un junior talentat de pe la noi: 7,52 metri.Ieri însă au început să mijească speranțele de la talentatul discobol Alin Firfirică. El s-a calificat în finala probei, cu o aruncare excelentă de 64,79, doar suedezii Daniel Stahl (67,07 m) și Simon Pettersson (64,82 m) realizând rezultate superioare. În urma lui Alin, s-au calificat nume excepționale ale istoriei probei: campionul mondial en titre, lituanianul Andrius Gudzius (64,30 m) sau foștii campioni olimpici și mondiali, Gerd Kanter (Estonia) – 64,18 m, și Robert Harting (63,29). Acești sportivi vor concura în finală și sarcina lui Firfirică nu va fi ușoară.Clujeanca Sanda Belgyan a reușit să se califice în semifinalele probei de 400 m garduri, cu al cincilea timp (56,68 s), clasată a doua în seria sa. Foarte bine a mers și debutantul Robert Parge (45,99 s), al doilea în seria câștigată de belgianul Dylan Borlée (45, 88 s). Frații mai mari ai lui Dylan, gemenii Jonathan (45,19 s) și Kevin (45,29 s) au realizat cei mai buni timpi ai seriilor. Kevin a fost campion european în 2010, iar ștafeta belgiană, cu cei trei frați în componență alături de Julien Watrin, este campioana en-titre.Tot ieri, s-au decernat primele medalii ale competiției în probele de 50 km marș. În proba masculină, ucraineanul Marian Zakalnîțki l-a învins pe marele favorit, Matej Toth (Slovacia), iar la feminin (probă desfășurată în premieră la europene), portugheza Ines Henriques, prima campioană mondială, n-a avut rivală. Bomba zilei de ieri a fost retragerea marelui favorit al probei de decatlon, campionul mondial, francezul Kevin Mayer.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.