Sport

Finalul campionatului a fost prelungit

Ziarul de Vrancea
16 mar 2020 755 vizualizări

FRF speră ca sezonul intern să se reia la 22 aprilie și să se încheie până la 28 iunie *în iunie vor avea loc și meciurile de baraj pentru Euro 2020(1)

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a confirmat că ediția din această vară a Campionatului European va fi amânată până în 2021, precizând că sezonul campionatului intern va fi prelungit până la 28 iunie. El a afirmat că meciurile din play-off-ul Ligii Națiunilor, care urmau să stabilescă ultimele patru echipe calificate la Euro, programate la finalul acestei luni, au fost amânate până în iunie:” S-a decis, astăzi, amânarea meciurilor din play-off din martie pentru iunie 2020, ceea ce înseamnă că vom anula meciul amical cu Anglia, planificat pentru 7 iunie, pentru a face loc meciurilor de baraj. Am discutat despre abordarea unei flexibilități în sistemul de licențiere pentru cluburi, extinderea termenelor de finalizare a campionatelor naționale. Pentru România, data este de 28 iunie, în loc de 1 iunie.Avem în vedere deblocarea intervalului orar pentru meciurile din Champions League și Europa League, astfel încât să ne putem disputa etapele intermediare înclusiv în zilele de Champions League și Europa League. Vom propune ca FIFA să suspende Cupa Mondiaă a cluburilor care ar urma să aibă loc în 2021, pentru a face loc în calendar desfăurării Campionatului European de fotbal. Din cele 17 loturi naționale, zece au deja activitatea suspendată până la data de 1 mai. Prima reprezentativă și naționala under 21 erau în stand by până la organizarea acestei conferințe”, a declarat Burleanu.

El a menționat că întrecerile interne vor fi suspendate cel puțin până la ridicarea stării de urgență în România. Cel mai optimist scenariu arată că partidele se vor relua la 22 aprilie, fără spectatori. „Toate cele 53 de competiții care avea termen de suspendare până la 31 martie se vor amâna cel puțin până la momentul ridicării stării de urgență, decretată de președintele României. Am creat un grup de lucru care va propune diferite scenarii pentru reluarea competițiilor. În acest grup de lucru vor fi reprezentate toate eșaloanele fotbalistice din România, inclusiv reprezentanții LPF și ai sindicatului jucătorilor”. La nivelul Ligi I, din play-off mai sunt de disputat opt etape, din play-out mai sunt de disputat 12 etape, din Liga a II-a mai sunt de disputat 14 etape, la fel în Liga a III-a. Din Cupa României mai este nevoie de trei date disponibile. Două date pentru desfășurarea semifinalellor în dublă manșă și altă dată pentru finala Cupei României. Trebuie să luăm în considerare și barajul de promovare în Liga I, stabilit astăzi pentru a se desfășura în dublă manșă. „Lucrăm pe mai multe scenarii de reluare a competiției din 22 aprilie și chiar 13 iunie, ca un moment critic. Sunt scenarii pe baza cărora lucrăm în momentul de față. Dacă situiația se va înrăutăți va trebui să fim deschiși la forme inovative de finalizare a competiției, meciuri într-o singură manșă sau minigrupe sau propunerea de modificare a tururilor preliminare pentru competițiile europene. Fotbalul se va relua cu porțile închise doar în momentul în care vom fi siguri că siguranța și sănătatea jucătorilor și a staff-ului nu sunt în pericol. Suporterii vor putea reveni pe stadion doar atunci când vom fi siguri că există niciun risc pentru aceștia”, a mai menționat Burleanu.

Compensații pentru cluburi

Președintele FRF s-a referit și la criza financiară a cluburilor cauzată de suspendarea competițiilor: „Am solicitat Ministerului Tineretui și Sportului crearea unei scheme financiare de ajutor pentru a compensa organizatorii de evenimente sportive cu peste 1.000 de participanți care au fost anulate sau suspendate din cauza izbucnirii Covid-19. Sub această schemă, organziatorii de evenimente sportive ar avea dreptul de a fi compensați pentru pierderile suferite, ca și consecință a anulării sau suspendării evenimentelor pentru care, de exemplu, biletele au fost deja vândute. Menționez că măsură similară a fost aprobată pe 12 martie de Comisia Europeană pentru Danemarca”, a declarat el. 

Răzvan Burleanu a prezentat online, pe pagina Facebook a FRF, concluziile video conferinței organizate, marți, de UEFA, la care au participat reprezentanții tuturor celor 55 de federații naționale.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.