Sport

Finala s-a amânat din nou

Ziarul de Vrancea
25 nov 2018 559 vizualizări

Manșa retur din ultimul act al Copei Libertadores nu se poate disputa din moment ce jucătorii de la Boca suferă încă de pe urma atacului fanilor River Plate* se va transborda acest “clasic” argentinian în Italia?

Președintele Confederației sud-americane de fotbal (CONMEBOL), Alejandro Dominguez, a anunțat că manșa retur a finalei Copei Libertadores a fost amânată pentru o dată care va fi anunțată ulterior. Meciul River Plate - Boca Juniors de la Buenos Aires fusese inițial amânat de sâmbătă pentru duminică, după ce autocarul oaspeților a fost atacat cu pietre, în drumul spre Stadionul El Monumental.  Boca Juniors a cerut ca meciul să nu se dispute duminică și a avut câștig de cauză.  "Vrem ca jucătorii să intre pe teren fără nicio scuză. Avem rapoartele medicale (n.r. - cu privire la jucătorii răniți în atac) și acestea nu garantează o situație egală", a declarat Dominguez. Conducerile celor două cluburi vor fi consultate înainte de a fi stabilită data manșei retur. În tur, pe terenul formației Boca, scorul a fost egal, 2-2. Primarul orașului Buenos Aires, Horacio Rodriguez, i-a acuzat pe suporterii huligani ai River Plate (gruparea Barra Brava), pe care i-a numit "mafioți", că ar fi responsabili de atacarea autocarului echipei Boca Juniors. Potrivit lui Horacio Rodriguez Larreta, violențele au izbucnit după o răzbunare  apărută în urma unei percheziții a poliției la casa liderului.Zece milioane de pesos (229 000 euro) și 300 de bilete pentru finală au fost confiscate în timpul percheziției.

O propunere pentru găzduirea returului a venit tocmai din Italia. Primăria orașului Genova a lansat această provocare prin intermediul presei peninsulare: "Orașul nostru, apropiat istoric, cultural și sportiv de Buenos Aires, simte o legătură foarte importantă cu cele două prestigioase cluburi, fondate de compatrioții noștri emigrați din Italia în Argentina la începutul anilor 1900 și ar fi o ocazie în plus de a da o vizibilitate extraordinară orașului nostru în această perioadă și pentru a relua legătura puternică de prietenie care unește istoric aceste cluburi", a transmis responsabilul pentru sport de la Primăria din Genova, Stefano Anzalone. Orașul Genova a fost afectat în luna august de surparea Podului Morandi, care s-a soldat cu 43 de morți. Manșa secundă a finalei Copa Libertadores, dintre River Plate și Boca Juniors, care ar fi trebuit să se dispute sâmbătă seară, pe stadionul Monumental din Buenos Aires, a fost amânată pentru duminică, din cauza incidentelor.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.