Sport

Finală pierdută la Roma

Ziarul de Vrancea
21 mai 2017 517 vizualizări
În ciuda celor întâmplate, victoria Elinei Svitolina a fost absolut meritată
În ciuda celor întâmplate, victoria Elinei Svitolina a fost absolut meritată

* Simona Halep a fost învinsă de ucraineanca Elina Svitolina * jucătoarea română a fost afectată de o accidentare la gleznă suferită în primul set,când conducea cu 5-3 * surpriză enormă în turneul masculin * tânărul Alexander Zverev l-a învins în prima sa finală Masters 1000 pe marele Djokovic

 

 

Simona Halep a trebuit să se mulțumească cu participarea în finala turneului de la Roma, în care a pierdut cu  6-4, 5-7, 1-6 în fața jucătoarei ucrainene Elina Svitolina (11 WTA). Simona a reușit să se impună în turul II cu 6-4 și părea că este la comanda ostilităților, conducând la un moment dat cu 5-2, cu două break-uri în față. Însă Simona a suferit un accident la gleznă,.ceea ce i-a permis Svitolinei să câștige două jocuri la rând. Însă ultimul game pe serviciu a fost câștigat la zero de româncă, după ce ea a cerut sfaturile antrenorului Darren Cahill. În pauza dintre primele seturi, Simona a primit îngrijiri medicale la glezna dreaptă. În setul II, Halep părea că a depășit momentul greu, începând cu break, însă Svitolina a răspuns cu două jocuri contra seviciului. Simona a egalat la trei. A fost rândul Svitolinei să ceară intervenția fizioterapeutului, iar Simona a profitat de aceasta, chemându-l din nou pe Cahill. Din păcate, jucătoarea a părut a fi cea din vremuri pe care le credeam terminate, arătându-se opacă la sfaturile lui Darren. Au mai fost câte un break de o parte și de alta, dar în cele din urmă setul a revenit Svitolinei la al treilea set-ball. În pauza dinaintea decisivului, Simonei i s-a bandajat glezna, dar speranțele au fost zadarnice. Jucătoarea română a abandonat, practic, lupta, dificultățile de deplasare fiind vizibile mai ales în acest set. A reușit să câștige un game de onoare (la 0-5), suferind prima înfrângere după cea din finala de la Stuttgart în fața Laurei Siegemund. Elina Svitolina a câștigat în acest an trei turnee: Istanbul, Taipei City și Dubai. La declarațiile de pe teren, Simona Halep nu a pomenit nimic de gleznă. “A fost o finală bună, Elina a jucat foarte bine, o felicit pentru ce a făcut în acest an. Mulțumesc fanilor care au venit să mă susțină și echipei mele, că ați venit, că m-ați suportat. A fost prima mea finală la Roma, sper să mai am ocazia să mai revin și să câștig", a declarat Halep, care a pierdut – deocamdată - șansa de a urca pe locul III în clasamentul WTA. “Vreau să o felicit pe Simona pentru două săptămâni incredibile, a jucat un tenis extraordinar". Sportiva a precizat că îi dorește Simonei Halep să se refacă repede pentru turneul de la Roland Garros.

Ce s-a întâmplat cu glezna Simonei

Mai târziu, Simona  a explicat ce s-a întâmplat cu glezna:  "La 5-3 în primul set când m-am întors pentru un forehand am simțit din nou durere, de aceea am cerut să îmi fie bandajată glezna, mă temeam să nu ajung mai rău. Nu îmi place niciodată să renunț în timpul meciurilor, nu vreau să opresc meciurile, voiam doar să încerc să câștig setul doi. Însă nu am putut. M-a durut și încă mă doare când merg. Nu puteam să alerg, de aceea nu am făcut nimic în setul trei. Eu voi încerca să mă recuperez cât mai curând posibil și să merg la Roland Garros, asta îmi doresc. Cred că o săptămână este suficientă pentru recuperarea gleznei, dar trebuie să fac un RMN să văd ce am. Voi merge acasă să îl fac. Sper că nu este prea rău. Nu simt asta ", a spus Halep.

În semifinale, Simona a învins-o cu 7-5, 6-1 pe olandeza Kiki Bertens (20 WTA). Primul set a fost mai greu, însă românca a practicat un joc variat, care a obosit-o pe masiva Kiki. Efectul s-a văzut mai ales în setul secund, când Simona s-a impus net. Elina Svitolina s-a calificat în finală în urma abandonului spaniolei Garbiñe Muguruza, care a abandonat din cauza unei accidentări la gât după 22 de minute de joc, la scorul de 4-1 în primul set pentru Svitolina.Turneul de dublu feminin a fost câștigat de perechea Chan Yung Jan / Martina Hingis (Taiwan / Elveția) care a învins în finală cu 7-5, 7-5 echipa rusă Ekaterina Makarova / Elena Vesnina.

* Turneul masculin a avut un învingător surprinzător în germanul Alexander Zverev (17 ATP). Acesta s-a calificat pentru prima dată în finala unui turneu Masters 1000, învingându-l cu 6-4, 6-7,6-1 pe americanul John Isner. În finală, Zverev a trecut și de favoritul Novak Djokovic cu 6-4, 6-3. Djokovic a părut obosit după ce sâmbătă a jucat două meciuri: 6-1, 6-4 cu Juan Martin del Potro (meci început de vineri) și 6-1, 6-0 cu Dominic Thiem. Finala de dublu a fost câștigată de perechea franceză Pierre-Hugues Herbert / Nicolas Mahut, care a depășit cu 4-6, 6-4, 10-3 cuplul Ivan Dodig / Marcel Granollers (Croația / Spania).

 

Monica a abandonat la Nürnberg

După seria Madrid – Roma, cele mai multe dintre jucătoarele fruntașe iau pauză în vederea turneului de Grand Slam de la Roland Garros. La Nürnberg, turneu de 250.000 $ cu vechea noastră cunoștință Kiki Bertens favorită nr. 1, cele două românce înscrise pe tabloul principal, s-au întâlnit între ele. Una dintre ele, Monica Niculescu, a abandonat, iar Sorana Cîrstea s-a calificat în turul II. Sorana s-a impus în primul set, scor 6-4, iar în al doilea conducea cu 1-0, moment în care Niculescu a abandonat. Adversara Soranei în optimi va fi americanca Varvara Lepchenko (69), care a trecut cu 6-2, 6-2 de rusoaica Evghenia Rodina). Pe tabloul principal va mai fi o româncă, deoarece Alexandra Cadanțu (256) a trecut cu succes de calificări. Ea a trecut cu 0-6, 6-4, 6-4 de principala favorită, Katerina Bondarenko (Ucraina), 91 WTA, iar apoi a învins-o cu 5-7, 6-1, 6-1 pe austriaca Mira Antonitsch (572 ATP). Alexandra va juca în turul I cu jucătoarea cehă Barbora Krejcikova (243) iar dacă trece de aceasta s-ar putea întâlni cu germana Laura Siegemund.

* La  Strasbourg (250.000 $), perechea Raluca Olaru/Olga Savciuk (România/Ucraina) s-a calificat, ieri în sferturile de finală, trecând în primul tur de cuplul Laura Pigossi/Daniela Seguel (Brazilia/Chile), scor 6-3, 4-6, 10-4.  În runda următoare, cele două vor întâlni perechea care se va impune în meciul Chan Hao Ching / Chan Yung Jan (Taiwan) - Madison Brengle/Christina McHale (SUA). Olaru și Savciuk și-au asigurat un premiu de 1.468 de euro și 60 de puncte în clasamentul de dublu.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.