Sport

Finală pentru semifinale

Ziarul de Vrancea
29 oct 2019 1108 vizualizări

Astăzi, după ora 14:00, la Shenzhen, Simona Halep luptă cu Karolina Pliskova pentru locul II în Grupa Violet a Turneului Campioanelor *dacă va câștiga, Simona o va întâlni în penultimul act pe australianca Ashleigh Barty *Bianca Andreescu s-a retras, celelalte două jucătoare calificate în semifinale sunt Elina Svitolina și Belinda Bencic

*Meciul Simona Halep (5 WTA) - Karolina Pliskova (2 WTA), din ultima etapă a Grupei Violet a Turneului Campioanelor de la Shenzhen, se va disputa, astăzi nu înainte de ora 14.00. Învingătoarea din această partidă o va însoți pe ucraineanca Elina Svitolina în semifinalele competiției. Halep conduce cu 7-3 în întâlnirile directe cu Pliskova. Ultimul meci l-a câștigat jucătoarea cehă, scor 7-5, 6-1, în semifinale, la Miami, în martie. Sportiva română s-a impus în penultima întâlnire, cu scorul de 6-4, 5-7, 6-4, în februarie, la Ostrava, în Cupa Federației. În aceeași grupă, astăzi mai era programată partida dintre Bianca Andreescu (4 WTA) și Elina Svitolina, care nu mai poate scăpa locul I. Bianca însă a luat decizia de a se retrage și va fi înlocuită de americanca Sofia Kenin (12). „Am efectuat un control medical joi, la genunchi, și din păcate rezultatul a arătat că trebuie să mă tretrag”, a declarat sportiva canadiană de origine română, potrivit WTA Insider. Ea a abandonat meciul de miercuri cu Karolina Pliskova, la scorul de 6-3 pentru adversară. Andreescu s-a accidentat la genunchiul stâng în game-ul al treilea, când conducea cu 2-0, și s-a retras după un set care a durat 50 de minute de joc

Ieri s-au disputat ultimele partide din Grupa Roșie. Lideul mondial, australianca Ashleigh Barty, a depășit-o cu 6-4, 6-2 pe Petra Kvitova. Sportiva australiană a înregistrat în grupă două victorii și o înfrângere și a câștigat Grupa Roșie, având setaveraj 5-3. Cu trei eșecuri, Kvitova a părăsit turneul. Tot două victorii are la activ și elvețianca Belinda Bencic (7WTA), care ieri, a beneficiat, de abandonul olandezei la scorul de 7-5, 1-0. Ea are un setaveraj mai slab (4-3) față de Ashleigh și se califică de pe locul secund. Astfel, în semifinale, se vor disputa partidele Barty – Pliskova (Halep) și Svitolina – Bencic.

Zverev se califică pe mâna altuia

*Liderul mondial Novak Djokovic s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Paris din seria Masters, după ce l-a învins pe britanicul Kyle Edmund. Djokovic a avut dificultăți împotriva lui Kyle Edmund doar în primul set, unul adjudecat în tiebreak (9-7), însă lucrurile au intrat în normal în cel de-al doilea: 6-1. Liderul mondial s-a calificat astfel în sferturile Masters-ului de la Paris, acolo unde va da peste Stefanos Tsitsipas, care a trecut cu 6-3, 6-4 de austalianul Alex de Minaur.Bulgarul Grigor Dimitrov (27 ATP), aflat în revenire de formă, a scos pe unul dintre principalii favoriți, austriacul Dominic Thiem, scor 6-3, 6-2. Turneul parizian a scos în evidență și lupta pentru ultimele locuri din Turneul Campionilor de la Londra. Miercuri seara, germanul Alexander Zverev a devenit al șaptelea tenisman calificat. Zverev, câștigătorul de anul trecut al Turneului Campionilor, și-a asigurat locul la Londra, profitând de înfrângerea italianului Matteo Berrettini, locul 9 ATP, scor 4-6, 3-6, cu francezul Jo-Wilfried Tsonga. Pentru ultimul loc la Turneul Campionilor sunt în cursă Berrettini, elvețianul Stan Wawrinka și francezul Gaël Monfils. Wawrinka, care a jucat aseară târziu, cu viitorul lider mondial începând de luni, Rafael Nadal, trebuie să câștige trofeul la Paris pentru a se califica, iar în cazul lui Monfils este suficient ca el să ajungă în semifinale și elvețianul să nu câștige turneul sau ca francezul să joace în ultimul act. Dacă aceste condiții nu se îndeplinesc, la Londra va merge italianul.După obținerea calificării, Zverev s-a „tăiat” și el, fiind învins cu 2-6, 7-5, 2-6 de canadianul Denis Șapovalov. Ceilalți șase jucători care vor fi prezenți la Londra, sunt Rafael Nadal, Novak Djokovic, Roger Federer, Daniil Medvedev, Dominic Thiem și Stephanos Tsitsipas. Zverev a câștigat, în 2018, finala sezonului, după ce l-a învins pe Djokovici, în finală și pe Federer, în semifinale. Alte rezultate de la Paris: Christian Garin (Chile) – Jérémy Chardy (Franța) 6-7, 6-4, 7-6; Jo-Wilfried Tsonga (Franța) - Jan Lennard Struff (Germania) 2-6, 6-4, 7-6.

*Românca Ana Bogdan s-a calificat în optimile de finalș ale turneului ITF de la Nantes, dotat cu premii totale de 60.000 de dolari. Ana Bogdan (26 ani, 126 WTA), a șasea favorită, s-a impus după două ore și 20 de minute în fața unei adversare 28 de ani, aflată pe locul 252 în lume, franțuzoaica Myrtille Georges, scor 6-7, 6-2, 6-4. Românca o mai învinsese în 2015, la un turneu ITF la Glasgow. În optimi, Ana a fost programată cu o altă franțuzoaică, Océane Dodin (232).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.