Sport

Finala pentru locul patru

Ziarul de Vrancea
31 aug 2017 311 vizualizări

Astăzi, de la ora 21:45, pe Arena Națională, RomPrimul dintre cele patru meciuri menite să consfințească și matematic comportarea modestă a tricolorilor în această campanie de calificare pentru Mondialul rusesc se dispută în această seară pe Arena Națională, contra Armeniei.ânia – Armenia în preliminariile Cupei Mondiale din 2018

  

Naționala caucaziană este singura învinsă de reprezentativa noastră în cele șase partide de calificare disputate până acum. În toamnă, la Erevan, tricolorii au învins o echipă în degringoladă, rămasă în zece oameni încă din primul minut, când Andonian a fost eliminat. Penaltiul marcat de Stancu și încă două goluri rapide marcate de Adi Popa și Răzvan Marin au marcat evoluția celor două echipe, românii câștigând cu 5-0. Că valoarea armenilor nu este aceea etalată atunci, dovedește și faptul că tot formația lui Artur Petrosian, în meciul următor, a fost pe punctul de a învinge sau chiar de a face meci egal pe terenului Poloniei, cea care domină autoritar grupa E și este aproape sigur calificată direct la Mondialul rusesc.

Patru partide s-au disputat, până acum, între România și Armenia. În preliminariile Cupei Mondiale din 2006, un nefericit 1-1 la Erevan a consfințit sfârșitul celui de-al doilea mandat al lui Anghel Iordănescu la națională. În returul de la București, tricolorii au câștigat cu 3-0, iar peste un an s-au impus și într-un amical disputat cu Cipru 2-0. Al patrulea este, până acum, performanța majoră a lui Christoph Daum în aceste preliminarii. Realitatea este că, în aceste momente, pe Arena Națională, se așteaptă tranșarea disputei fără importanță pentru locurile IV-V în grupă. Firește, șanse de calificare ar mai fi, dacă tricolorii ar câștiga toate partidele din grupă, cu Armenia și Kazahstan acasă, cu Muntenegru și Danemarca în deplasare, însă este foarte posibil ca nici măcar locul II în grupă să nu furnizeze speranța barajului. Așa că selecționerului german nu i-a rămas altceva decât să încerce noi experimente. Dacă posibila titularizare a lui Băluță (la concurență cu Maxim) este de aplaudat, introducerea lui Stanciu la închidere alături de uzatul Pintilii reprezintă o formulă inedită, dacă nu cumva Herr Daum va încerca în unele momente să se joace cu modului “4-1-4-1”. Oricum, experientele din zona vecină cu apărarea sunt riscante, când anihilarea excelentului Henrik Mhitarian este o condiție sine qua non a succesului.

Altfel așteptăm o victorie românească, măcar să ne mai îndulcească despărțirea de Christoph Daum. Cât despre calificare, e bine să fim oleacă mai sobri.

În aceeași zi, la aceeași oră și în aceeași grupă E au loc partidele Kazahstan – Muntenegru și Polonia – Danemarca, adevăratul derby al grupei.

Formațiile probabile

România: Tătărușanu – Benzar, Chiricheș, Toșca, Ganea -  Pintilii, Stanciu – Chipciu, Băluță, Stanciu – Andone.

Armenia: Beglarian – Manuciarian Andonian, Grigorian, Dagbașian – Mkoian, Voskanian – Korian, Mhitarian, Pinheiro – Ozbiliz.

Arbitru: Ivan Bebek (Croația).

 

 

  

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.