Sport

Finala noului val

Ziarul de Vrancea
22 nov 2020 1032 vizualizări

Tenismenii Dominic Thiem și Daniil Medvedev i-au învins pe ambii corifei, Nadal și Djokovic la Londra

Turneul Campionilor din sala O2 din Londra a avut o finală pe atât de logică pe atât de inedită. Logică pentru că s-au întâlnit singurii jucători neînvinși din turneu: austriacul Dominic Thiem (3 ATP) și rusul Daniil Medvedev (4 ATP), inedită că marii favoriți Djokovic și Nadal nu au fost eliminați. Și poate nici asta n-ar fi mare minune (anul trecut grecul Stefanos Tsitsipas a luat trofeu în finală cu Thiem), ci aceea că ambii corifei au fost învinși și de Dominic, și de Daniil. Sâmbătă, după un meci de neuitat, Thiem l-a învins în două ore și 45 de minute pe Djokovic, cu scorul de 7-5, 6-7, 7-6.Memorabile au fost cele două tie-break-uri: în setul câștigat de „Nole”, Thiem a avut șase mingi de meci, dar tie-break-ul s-a încheiat cu 12-10 pentru sârb. În tie-break-ul decisiv, Djokovic a condus cu 4-0, dar în final a fost 7-5 pentru Thiem.

Cu zece minute mai puțin a duratcealaltă semifinală câștigată de rus cu 7-5, 6-7, 7-6. Și tot cu două tie-break-uri. Medvedev a condus cu 3-0 și 4-1 în setul al doilea, apoi Nadal a revenit și a servit pentru victorie, la 5-4, însă tenismanul rus a obținut break-ul și a întors definitiva partida în favoarea lui. Thiem și Medvedev s-au mai întâlnit de patru ori în circuitul ATP, austriacul conducând cu 3-1. Anul acesta, Dominic s-a impus la US Open, scor 6-2, 7-6, 7-6 în semifinalele competiției. Dominic Thiem este doar al doilea jucător (după Andy Murray) care a reușit să învingă fiecare membru „The Big Three” de cel puțin cinci ori. În ultimii doi ani, austriacul a câștigat nouă partide împotriva acestora și a pierdut doar trei.La dublu, olandezul Wesley Koolhof și croatul Nikola Mektic au câștigat finala cu echipa Jürgen Melzen/Edouard Roger-Vasselin (Austria/Franța), scor 6-2, 3-6, 10-5


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.