Sport

Finală inedită în Florida

Ziarul de Vrancea
30 mar 2018 615 vizualizări

Sloane Stephens și Jelena Ostapenko se vor lupta pentru trofeul Miami Open

Finala turneului feminin Miami Open se va juca în acest an, între americanca Sloane Stephens (12 WTA) și letona Jelena Ostapenko (5 WTA). Câștigătoarea turneuluI US Open 2016 a învins-o în trei seturi pe Viktoria Azarenka (Belarus),  93 WTA cu 3-6, 6-2, 6-1, în două ore și zece minute. Vika n-a mai fost atât de sigură pe propriu serviciu ca în partidele anterioare: procentaj foarte slab pe al doilea și șase duble greșeli.  În plus, jucătoarea din Belarus a arătat că nu are încă anduranța necesară unui turneu important, deși a arătat în Florida cea mai bună formă de când a revenit în circuit. Ea a condus cu 3-0 în primul set, pe care l-a câștigat anevoios și cu 2-0 în cel de-al doilea, dar a cedat până la urmă bătălia. Letona a revenit rapid după mama de bătaie primită la Doha de la Mihaela Bzuărnescu. La Miami, Ostapenko a câștigat după de o oră și 40 de minute, cu scorul de 7-6, 6-1, meciul cu revelația competiției, americanca Danielle Collins (93 WTA) și a prins a cincea finală a carierei.   Letona, în vârstă de 20 de ani, este cea mai tânără finalistă la turneul din Florida, din 2009, când Victoria Azarenka a câștigat titlul, la 19 ani.Jelena joacă același tenis exuberant arătat în finala de la Roland Garros cu Simona Halep, dar a câștigat mult în precizia loviturilor și stăpânirea de sine. Perioada cheie a fost în finalul setului I, când Collins a făcut break la 5-5, dar letona a salvat o minge de set și a reușit să recupereze break-ul. După aceea, a fost o joacă: 7-1 la tie-break și 6-1 în setul doi pentru Ostapenko.

Dacă Juan Martin del Potro (Argentina, 6 ATP) și John Isner (17 ATP) au fost primii calificați în semifinala turneului de 1000 de puncte de la Miami, cea de-a doua semifinală se va disputa între spaniolul Pablo Carreño (19 ATP) și germanul Alexander Zverev (5 ATP). Carreño s-a impus într-un meci care a durat două ore și 42 de minute cu scorul de 6-4, 5-7, 7-6 în fața sud-africanului Kevin Anderson (8).  Anderson  a reușit să întoarcă setul al doilea după ce a fost condus cu 3-5, câștigând patru game-uri consecutive și a salvat două mingi de meci. Și sud-africanul a avut o minge de meci la 6-5 în tie-break-ul setului decisiv, câștigat în cele de urmă de Carreño cu 8-6. Spaniolul este a doua oară într-o semifinală de Masters Series, duupă Indian Wells- 2017, și va încerca să ajungă  pentru prima dată în ultimul act. Adversarul său din semifinale va fi germanul Alexander Zverev, care l-a întrecut, în sferturi, cu 6-4, 6-4, în 85 de minute, pe croatul Borna Coric (36). Zverev este pentru a treia oară în penultimul act la o competiție Masters 1.000, el câștigând trofeele la Roma și Montreal, ambele anul trecut.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.