Sport

Finala adolescentelor la Moscova

Ziarul de Vrancea
27 iul 2018 505 vizualizări

La turneul WTA din capitala Rusiei, Olga Danilovic o fată de 17 ani din Serbia, a învins-o în ultimul act pe Anastasia Potapova, cu cinci săptămâni mai tânără * începe sezonul american de vară: Mihaela Buzărnescu evoluează la San José și Ana Bogdan, la Washington

Turneul de tenis feminin de 750.000 de dolari de la Moscova a avut la start câteva jucătoare de valoare,  printre care germana Julia Göerges, rusoaica Daria Kasatkina și letona Anastassija Sevastova. Și totuși, finala turneului s-a disputat între două adolescente de 17 ani, Olga Danilovic (Serbia, 187 WTA) și Anastasia Potapova (Rusia, 204 WTA), între ele fiind o diferență de cinci săptămâni în favoarea jucătoarei sârbe. Olga Danilovic a trecut în semifinale de sportiva din Belarus Aliaksandra Sasnovici (42 WTA) cu 6-2, 5-7, 7-5, iar Potapova a beneficiat în semifinale de abandonul slovenei Tamarei Zidansek (90 WTA) la scorul de 3-6, 6-4, 5-2, pentru jucătoarea rusă, după aproape două ore de joc.Pentru cele două sportive a fost prima finală în circuitul WTA. Danilovic are în palmares patru titluri ITF, iar Potapova unul. În finală, s-a impus Danilovic cu 7-5, 6-7, 6-4 după două ore și 20 de minute. În schimb, Potapova s-a consolat cu trofeul de dublu, împreună cu experimentata ei compatrioată, Vera Zvonareva. Cele două rusoaice au învins cu 6-3, 7-6 perechea Katerîna Kozlova / Natalia Vihlianțeva (Ucraina / Rusia).

* Celălalt turneu feminin al săptămânii, susținut la Nanchang (China), a fost câștigat de chinezoaica Wang Qiang (78 WTA). Ea a beneficiat de abandonul compatrioatei sale Zheng Saisai (78) la scorul de 7-5, 4-0, după 80 de minute. Wang Qiang a obținut primul titlu al carierei.

* Finalele masculine ale săptămânii: la Gstaad – Matteo Berrettini (Italia, 84 ATP) – Roberto Bautista (Spania, 17) 7-6, 6-4; la Hamburg – Nikoloz Basilașvili (Georgia, 81) – Leonardo Mayer (Argentina, 36) 6-4, 0-6, 7-5; la Atlanta – Ryan Harrison (SUA, 53) – Cameron Norrie (Marea Britanie, 73) 2-6, 6-3, 6-2.

* Săptămâna viitoare, sezonul hard american de vară este deschis, în circuitul WTA de  turneele feminine de la San José și Washington. La San José, primele favorite sunt Garbiñe Muguruza, Madison Keys și Venus Williams, iar din România vine Mihaela Buzărnescu (24 WTA), care va juca în primul tur cu americanca Sachia Vickery. În caz de victorie ea o va întâlni pe chinezoaica Wang Qiang sau o jucătoare din calificări. La Washington, Ana Bogdan (87) va juca în prima rundă cu rusoaica Ekaterina Makarova (30 WTA), a patra favorită. Caroline Wozniacki, Sloane Stephens și Serena Williams sunt pe tabloul acestei competiții. În turneul masculin de la Washington, Marius Copil (93 ATP) îl întâlnește în primul tur pe bosniacul Mirza Basic, clasat cu zece locuri mai sus.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.