Sport

Fiica polițistului Dochioiu e campioană națională la kickboxing, sport pe care-l practică de la 3 ani, antrenată de tatăl său

Ziarul de Vrancea
27 mai 2022 4446 vizualizări

Focșăneanca Anastasia Dochioiu a concurat la Campionatul Național de Kickboxing, desfășurat pe 21-22 mai 2022 în Sala Tomis din Constanța, unde a obținut locul 1 și titlul de campională națională la stilul light contact și locul 2 și titlul de vicecampioană națională la stilul kick light, grupa de vârstă cadeți mici 10-12 ani, categoria 47 kg.

Antrenorul Anastasiei este chiar tatăl ei, subcomisarul de poliție Adrian Dochioiu, seful Biroului Pregătire Profesională din IPJ Vrancea și cel care a înființat în anul 2007 Clubul Sportiv Addras din Focșani, un specialist renumit la nivel național al acestui sport de contact. Concurând sub culorile acestui club, Anastasia Dochioiu a devenit sâmbătă, 21 mai 2022, campioană națională la kickboxing. La aceeași competiție, ceilalți sportivi ai Anddras Focșani au cucerit alte 22 de medalii de argint și bronz (9 de argint și 13 de bronz), rezultate care au plasat Clubul Sportiv Addras din Focșani pe locul 6 din cele 25 de cluburi prezente cu luptători la ediția 2022Campionatului Național de Kickboxing (probe de tatami) de la Constanța.

Citiți în continuare textul postării activată pe contul de facebook Clubul Sportiv Addras referitoar la performanța obținută de Anastasia Dochioiu​.

”Avem o Campioană Națională  2022 la kickboxing

A început să practice arte marțiale de la varsta de 3 anișori, îndrumată fiind tot timpul de către tatăl acesteia( n.r. antrenorul care în 2007 a  înființat Clubul Sportiv Addras din Focșani.)

A cucerit numeroase medalii la concursuri naționale și internaționale, însă anul acesta s-a autodepășit, cucerind locul 1 la Campionatul Național  de Kickboxing ce a avut loc la Constanța în data de 21 mai 2022.

Pentru o fetiță de vârsta ei, nu este ușor să renunțe la toate celelalte mici distracții copilărești și să-și împartă timpul între școală și pasiunea pentru sporturile de contact.

Pentru că astăzi, miecrui 25 mai 2022 campioana sărbătorește ziua de naștere, îi urăm “La mulți ani!” și rezultate sportive cât mai mărețe”

Text informații + foto:Clubul Sportiv Addras

Adrian Dochioiu practică taekwondo din 1 noiembrie 1994, actualmente centura neagra 5 Dan în Taekwondo.

A absolvit Academia de Poliție (2000-2004), perioadă în care a practicat Kick Boxing și Ju-Jitsu în cadrul Academiei de poliție ”Alexandru Ioan Cuza”.

În anul 2008 a absolvit Centrul Național pentru Formarea și Perfecționarea Antrenorilor - Școala Națională de Antrenori, specializarea TAEKWONDO.

De asemenea, la Institutul de Studii pentru Ordine Publică a absolvit Cursul post-universitar instructori Arte Marțiale, unde a avut ocazia să lucreze cu doi "corifei" ai artelor marțiale din România: Ciprian Sora și antrenorul acestuia, Nelu Gârbea.

Mai apoi, în 2015, a dorit să vadă cum arată acest sport la cel mai înalt nivel și astfel a urmat un curs de instructori în Republica Koreea. 

Citiți și Ce este Taekwondo?

Practicat de peste 2000 de ani in Peninsula Coreeana, Taekwondo reprezinta una dintre cele mai vechi arte martiale, in prezent fiind foarte popular în lume ca disciplina sportiva, recent intrand în familia sporturilor Olimpice. Semnificatia ceor trei silabe este urmatoarea:

TAE – tehnica, lovitura executata cu membrele inferioare;

KWON – semnifica tehnica executata cu pumnul inchis;

DO – reprezinta calea, metoda;

Taekwondo reprezinta deci calea, metoda de lupta (fara arme) utilizand tehnici defensive si ofensive executate cu membrele inferioare si superioare. Trasatura specifica a Taekwondo este folosirea preponderenta a tehnicilor de lupta executate cu membrele inferioare. Sub denumirea actuala, Taekwondo este cunoscuta incepand cu deceniul 5 al secolului XX.

În aceasta lume moderna, caracterizata prin comunicare rapida, dorinta succesului imediat si a unor recunoatteri si recompense si mai rapide, Taekwondo-ul este o cale de redescoperire a valorilor rabdarii si sincerittaii, a frumusetii trupului si sufletului. Acestea sun adevaratele valori ale Taekwondo-ului bazat pe gândirea milenara asiatica, coreeana în special. Relativ recent, Taekwondo a devenit un sport modern, a fost înglobat în programele regulate de studiu ale gimnaziilor, liceelor si universitatilor, de asemenea facand parte si din antrenamentele fortelor armate din foarte multe state.

La ora actuala Taekwondo WTF are înregistrati peste 70 de milioane de practicanti pe plan mondial si 192 de tari afiliate la WTF

Text informații:taekwondowt.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.