Sport

Fiica Simonei Gogârlă, fostă handbalistă originară din Vrancea, dovedește încă o dată că moștenește talentul mamei

Ziarul de Vrancea
2 mai 2019 1605 vizualizări
Simona Gogârlă, fosta valoroasă handbalistă originară din Vrancea,împreună cu fiica sa Alicia, care-i calcă pe urme ca sportivă
Simona Gogârlă, fosta valoroasă handbalistă originară din Vrancea,împreună cu fiica sa Alicia, care-i calcă pe urme ca sportivă

Conform site-lui handbalmania.ro în prima zi a turnelului final pentru junioare I, în desfășurarea zilele acestea la Turda, Alicia Gogârlă, care joacă handbal la Corona Brașov în acestă competiție, ocupă primul loc în topul golgeterelor, cu 14 goluri înscrise pentru echipa sa. Simona Gogârlă, mama Aliciei a cunoscut tainele acestui sport ca junioară la CSȘ Focșani ajungând apoi în echipa națională a României cu care a câștigat titlul de vicecampioană mondială. În urmă cu un an, Simona Gogârlă povestea într-un interviu pentru gsp.ro cum a ajuns de la Focșani la celebra echipă chimistul Râmnicu Vâlcea, făcând primii pași spre marea performanță.

  

Simona Gogârlă a povestit câteva episoade importante din viața sa, care i-au marcat cariera. Primul este, fără îndoială, transferul la Chimistul Rm. Vâlcea, echipa momentului în România, în 1993. "Eram junioară la CSȘ Focșani. Țin minte că în drum spre Bacău, unde aveau meci, cei de la Vâlcea au oprit pentru o mișcare în sala noastră!

Noi am avut antrenament înaintea fetelor de la Vâlcea. M-au văzut atunci președintele Iona Gavrilescu și antrenorul Lucian Râșniță. Nu erau ca acum cu informații, internet. După antrenament m-au chemat să vorbesc cu ei. Țin minte că acum.

«- Mă, fată, tu nu vrei să vii la Vâlcea? Nouă ne placi, am vrea să te luăm din vară!». Exact astea au fost cuvintele domnului Gavrilescu. Mai aveam un an de juniorat, aveam 17 ani pe atunci. Cu emoții, tremuram toată, nu știam ce să zic. Am răspuns doar: "Nu știu, să o întreb pe mama!".

Și am vorbit cu mama, parcă ea era directorul sportiv sau antrenorul și trebuia să-mi dădea cartea verde. Mi-a tăiat-o însă scurt: «Unde să pleci, tu? Nu pleci nicăieri de lângă mine!» Vreo două zile nu am mâncat, eram supărată. Bunicii la fel nici nu voiau să audă. Bunicul meu era polițai, era exigent și a venit la mine cu o nuia: «Ori mănânci, ori nu mai pleci nicăieri!». Atunci mi-am dat eu seama că am o șansă să plec. În vară am ajuns la Vâlcea. 

Citiți întreg interviul valoroasei foste handbaliste originare din Vrancea accesând titlul alăturat:INTERVIU CU INIMA Simona Gogârlă, mărturisiri în premieră: "Puteam să joc pentru Slovenia, dar am ales România!"

Revenind la fiica Simonei Gogârlă ,Alicia și la prima zi a turneului final de la Turda ,aceasta a consemnat victorii la diferențe identice ale echipelor bucureștene, care se anunță a fi favoritele grupei B. Grupa A, în schimb, anunță o luptă palpitantă pentru calificarea în semifinale, în condițiile în care un joc s-a încheiat la egalitate, iar celălalt a fost câștigat la limită de Corona Brașov. În primele 4 jocuri s-au înscris 245 de goluri, rezultând o medie de 61,25 goluri / meci. Au fost acordate 44 de aruncări de la 7 metri, din care doar 27 au fost transformate, echipa care a beneficiat de cele mai multe fiind CSS 1 Constanța, 11, din care a înscris doar 5 goluri. În ceea ce privește sancțiunile disciplinare, au fost dictate 33 de eliminări de 2 minute, cele mai multe fiind primite de CSM Tîrgu Mureș (9), CSM București (8) și Marta Baia Mare (7), în timp ce singura echipă care nu a suferit vreo eliminare a fost LPS Brăila. De asemenea, s-au dictat și două eliminări la bancă, cei sancționați fiind Ioan Marta (Marta Baia Mare) și Dorina Popa (CSS 2 București).

Un prim top al golgeterelor arată astfel: 1. Alicia Gogîrlă (Corona Brașov) 14 goluri, 2. Diana Șamanț (Marta Baia Mare) 12 goluri, 3. Bianca Bostan (CSS 1 Constanța) 11 goluri, 4-6. Mirabela Coteț (LPS Brăila), Monica Bărăbaș (CSM Tîrgu Mureș), Patricia Moraru (CSM București) 10 goluri.

Programul de joi, 2 mai

Grupa A: LPS Brăila – CSM Tîrgu Mureș (ora 13.30) și Corona Brașov – Marta Baia Mare (ora 15.30).

Grupa B: Energetic Râmnicu Vâlcea – CSS 1 Constanța (ora 09.30) și CSM București – CSS 2 București (ora 11.30).

Text informații handbalmania.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.