Sport

FIFA înghiontește UEFA

Ziarul de Vrancea
13 mar 2020 690 vizualizări

Decizia forului mondial de a suspenda obligativitatea cluburilor de a lăsa jucători la echipele naționale, somează oficialii europeni de a amâna meciurile din martie și aprilie

FIFA a anunța că, în contextul pandemiei de coronavirus, cluburile nu vor mai fi obligate să lase jucătorii la echipele naționale pentru meciurile din martie și aprilie. În plus, forul a recomandat amânarea partidelor internaționale. “Având în vedere situația actuală cu privire la coronavirus, Biroul Consiliului FIFA a decis că regulile generale care în mod normal oblige cluburile să îi pună pe jucători la dispoziția echipelor naționale nu vor fi aplicate la meciurile din martie/aprilie”, se arată pe site-ul FIFA. Forul menționează că în întreaga lume situația legată de coronavirus evoluează rapid și că există interdicții de călătorie impuse de autorități din unele țări. „FIFA înțelege că disputarea meciurilor în actualele circumstanțe ar reprezenta nu doar un potențial risc pentru sănătatea jucătorilor (și a publicului), dar probabil ar compromite și integritatea sportivă a acestor meciuri, pentru că unele echipe ar putea fi private de cele mai bune formule posibile, în timp ce altele nu ar fi. Pentru a evita orice risc care nu este necesar și situații de potențială nedreptate, recomandăm ca toate meciurile internaționale programate în martie și aprilie să fie amânate până când se vor putea disputa într-un mediu sigur atât pentru jucători cât și pentru public. Decizia rămâne la latitudinea organizatorilor competițiilor respective sau federațiilor în cazul meciurilor amicale”, adaugă FIFA.

Această decizie a forului mondial împinge, practic UEFA spre amânarea partidelor oficiale inter-țări din această perioadă. UEFA a programat marți o telecoconferință cu reprezentanții federațiilor naționale în care se vor face clarificări privitoare la meciurile care vor avea loc în această perioadă și turneul final EURO 2020.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.