Sport

Fiecare cu regulamentul lui

Ziarul de Vrancea
31 oct 2018 463 vizualizări

 Astra Giurgiu s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României, învingând pe “U” Cluj cu 4-3, după ce în minutul 8 scorul era 3-0 pentru “șepcile roșii” * Clujenii au sperat să câștige la masa verde, motivând o pretinsă gafă a antrenorului Astrei, cu privire la a patra schimbare, dar n-au știut că regulamentul s-a modificat

Formația Astra Giurgiu s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României după ce a învins, în deplasare, cu scorul de 4-3 după prelungiri, echipa Universitatea Cluj, într-un meci din optimile competiției, în care a revenit după ce a fost condusă cu 0-3. Gazdele au marcat prin Abrudan (‘2) și Taub  (‘5, ‘8). Partida părea pierdută, pentru giurgiuveni, când în minutul 13, Astra primit un penalty, transformat de Llullaku.  În minutul 24, clujenii au greșit poarta și au marcat în propria plasă. Golul egalizator a venit în minutul 75. Același Llullaku a înscris cu capul din 6 metri și a trimis meciul în prelungiri, 3-3.  Universitatea Cluj a început prelungirile în zece, după ce Abrudan l-a faultat din spate pe Denis Alibec și a văzut al doilea cartonaș galben. Fundașul central al gazdelor a primit primul avertisment în prima repriză, atunci când a făcut henț în careu. În minutul 99 s-a scris povestea acestei partide. Astra s-a calificat în sferturi, după ce ardelenii au punctat din nou în propria poartă. Alibec a fost cel care a centrat, mingea s-a lovit de Sepsi și a întrat în plasa porții lui Bozoancă, ieșit greșit pe centrare. 

Gruparea clujeană a sperat să câștige meciul la masa verde, întrucât Astra a făcut a patra schimbare fără să-și epuizeze primele trei modificări în timpul regulamentar. Situația a avut parte de interpretări. La 20 august 2017, Comitetul Executiv al FRF a introdus în articolul 30 al Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice, un punct nou, care reflectă modificarea implementată de FIFA cu ocazia Campionatului Mondial din Rusia: "În toate jocurile se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători pe toată durata celor 90 de minute regulamentare de joc. Totodată, va fi permisă efectuarea unei a patra înlocuiri de jucători numai în reprizele de prelungiri și doar în situația în care celelalte trei schimbări au fost efectuate pe durata celor 90 de minute regulamentare de joc.", se arăta în această variantă. Însă la 20 iulie 2018, după Cupa Mondială, s-a reunit Comitetul de Urgență și a scos din punctul 11 condiția ca primele trei schimbări să fie efectuate în cele 90 de minute regulamentare. Schimbarea s-a produs după Campionatul Mondial, unde această condiție nu a fost aplicată. Cel mai interesant caz a fost la semifinala Croația – Anglia (2-1), când antrenorul croat, Zlatko Dalic, a efectuat toate cele patru schimbări în prelungiri.

Celelalte rezultate înregistrate miercuri în optimile de finală ale Cupei României: CS Mioveni – Sepsi Sfântu Gheorghe 0-5. Posser (‘4), Ștefan (’13), Simonovski (’25), Nouvier (’45), Rus (’64); Gaz Metan Mediaș - CFR Cluj 0-1. Țucudean (’64)

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.