Sport

Fetele pregătesc surprize

Ziarul de Vrancea
1 dec 2020 899 vizualizări

Echipa României debutează mâine, de la ora 18:00, cu Germania la Campionatul European de handbal feminin *încă un caz de COVID 19 în lotul tricolor, Laura Moisă *meciurile pot fi urmărite pe canalele Digi, Telekom și Look

Naționala de handbal feminin a României va debuta, mâine,cu Germania, la Campionatul European din Danemarca. Va fi a 13-a apariție la un turneu final continental și are loc la 10 ani, de când tot în Danemarca, tricolorele obțineau medalia de bronz, singura din panoplia sa. Cu lotul lovit de accidentări, testări pozitive și, din nou, cu speranțe în căpitanul Cristina Neagu, România are nevoie de un turneu perfect, pentru a spera la careul de ași și, implicit, la o medalie.

România face parte din grupa D și va juca, în ordine, cu Germania (3 decembrie), cu Polonia (5 decembrie) și cu Norvegia (7 decembrie). Tricolorele, repartizate inițial la Trondheim, vor evolua la Kolding după ce Danemarca a preluat întreaga organizare a turneului, în urma retragerii Norvegiei din calitatea de co-organizatoare, din cauza pandemiei de coronavirus.Lotul deplasat în Danemarca este format din următoarele jucătoare: portari - Iulia Dumanska (Podravka), Denisa Dedu (CSM București), Ana Maria Măzăreanu (Gloria Bistrița); extreme stânga - Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău), Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița), Alexandra Dindiligan (HC Zalău); interi stânga - Cristina Neagu (CSM București), Anca Polocoșer (Minaur Baia Mare); centri - Cristina Laslo (Minaur), Eliza Buceschi (Rapid), Ana Maria Țicu (SCM Craiova), Andreea Popa (Minaur); interi dreapta - Ana Maria Savu (SCM Craiova), Laura Popa (Rapid București); extreme dreapta - Laura Moisă (CSM București), Sonia Seraficeanu (Minaur) și pivoți - Lorena Ostase (CSM Slatina), Alexandra Subțirică (Gloria Buzău). În ultimul moment, extrema Laura Moisă a fost depistată pozitiv. Sportiva a fost izolată la alt hotel și urmează să repete testarea astăzi. Denisa Dedu, colega ei de cameră la EURO, a avut rezultat negativ, dar a fost izolată și ea și va fi retestată. Totodată, întreaga delegație urmează să efectueze un nou test RT-PCR astăzi și va continua să fie izolată la hotel pentru următoarele 24 de or

Delegația României este văduvită de prezența unei titulare experimentată și de o valoare incontestabilă, pivotul Crina Pintea, care a fost testată pozitiv în 29 noiembrie și a ratat astfel deplasarea. La nivelul băncii tehnice, Bogdan Burcea este debutant la un astfel de turneu final major și poate fi norocosul care să aducă o nouă medalie, la 10 ani de la bronzul obținut tot cu Cristina Neagu în prim-plan.Antrenorul consideră că obiectivul României este să câștige fiecare partidă: „Ne-am decis să luăm lucrurile pas cu pas, să ne concentrăm maxim pe prima partidă. Asemănările dintre Germania și Polonia, exceptând mici diferențe între cele două echipe, ne ajută pentru acest debut. Ultimul meci în compania Norvegiei, care nu mai are nevoie de prezentare, e una dintre cele mai performante echipe în ultimii 20-25 de ani, cred că este o provocare pentru fiecare adversar.”

În celelalte grupe joacă echipele: Franța, Danemarca, Muntenegru, Slovenia (grupa A), Rusia, Suedia, Spania, Cehia (B) și Olanda, Ungaria, Serbia, Croația (C). Primele trei clasate vor continua în grupele principale, locurile 1-3 din grupele A și B în grupa I, iar locurile 1-3 din grupele C și D în grupa principală II, între 10-15 decembrie. În 18 decembrie vor avea loc semifinalele și meciul pentru clasarea finală pe locurile 5-6, iar finalele pentru medalii sunt programate în 20 decembrie.

La ultima ediție a Campionatului European, naționala României s-a clasat pe locul 4, după 20-24 cu Olanda, în finala mică. Chiar înaintea acestei partide, căpitanul naționalei tricolore, Cristina Neagu, a suferit o ruptură de ligamente în partida cu Ungaria, ratând lupta pentru medalii la CE.Podiumul ediției din 2018, care a avut loc în Franța, a fost ocupat, în ordine, de Franța, Rusia și Olanda.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.