Sport

Feri în lături, e Dalilah!

Ziarul de Vrancea
28 iul 2019 860 vizualizări

Campioana olimpică la 400 m garduri a depășit un record mondial vechi de 16 ani, la Campionatele SUA

Campioana olimpică americană Dalilah Muhammad a doborât recordul mondial la 400 m garduri, cu ocazia Campionatelor americane de atletism ale Statelor Unite, duminică la Des Moines (Iowa). Muhammad, medaliată cu aur la JO 2016 de la Rio, a fost cronometrată în 52,20 s îmbunătățind cu 14 sutimi de secundă performanța stabilită în urmă cu 16 ani de rusoaica Iulia Pecenkina. „Sunt șocată! Antrenorul meu mi-a spus tot timpul că recordul este acolo. Trebuie doar să am încredere și să merg să-l caut. Îmi doream foarte mult acest lucru și știam că trebuie să merg și să demonstrez că pot reuși”, a declarat sportiva americană. Dalilah Muhammad a impus un ritm ridicat încă din start și a intrat în ultima linie dreaptă un un avans net față de noua vedetă a acestei discipline, Sydney McLaughlin, care a încheiat concursul pe locul II, cu 52,88 s. În luna iunie, cu ocazia reuniunii de la Oslo, McLaughlin a învins-o pe Muhammad pe ultimii metri ai cursei, însă duminică ea nu a părut niciun moment în măsură să recupereze distanța față de newyorkeză. Pe locul III s-a clasat Ashley Spencer, în 53, 11 s.

Un alt rezultat remarcabil a obținut săritorul cu prăjina Sam Kendricks (campion mondial în 2017), care a reușit a treia performanță mondială outdoor din toate timpurile la săritura cu prăjina, 6,06 m. Kendricks a îmbunătățit cea mai bună performanță mondială a anului, care era de 6,02 m, stabilită de polonezul Piotr Lisek pe 12 iulie la Monaco. În acest an, Kendricks, campionul mondial, nu izbutise mai mult de 5,95 m, la Lausanne. Americanul sărise o singură dată 6 m în cariera sa, la Sacramento în 2017. El a devenit acum al doilea săritor cu prăjina din toate timpurile în aer liber, reușind un centimetru mai mult decât cvartetul Maksim Tarasov (Rusia), Dmitri Markov (Australia), Renaud Lavillenie (Franța) și Armand Duplantis (Suedia). Doar ucraineanul Serghei Bubka a sărit mai mult outdoo, până la 6,14 m. În sală, cel mai bun rezultat all-time aparține, însă, lui Lavillenie (6,16 m), urmat de Bubka (6,15 m). Numai australianul Steven Hooker a mai sărit în sală, 6,06 m. Un rezultat remarcabil al competiției de la Des Moines a fost consemnat în proba masculină de 400 m, unde Fred Kerley a stabilit al șaptelea rezultat din toate timpurile, 43, 64 s, depășindu-l pe deținătorul recordului mondial indoor, Michael Norman (43.79 s).Campionatele SUA reprezintă un criteriu de calificare pentru Mondialele de la Doha din octombrie. La 100 m masculin, Chris Coleman (9,99 s, dar 9,96 în semifinale), Mike Rodgers (10,12 s) și Chris Belcher (10,12 s). Veteranul Justin Gatlin a trecut de semifinale dar nu s-a prezentat la finală, el având prezența asigurată în Qatar pe baza unui wild card, obținut în calitate de campion mondial en titre. În fine, celebra săritoare în lungime Britney Rees (fostă campioană olimpică și cvadruplă campioană mondială) a impresionat cu un rezultat de exact 7 metri.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.