Sport

Federer și trei debutanți

Ziarul de Vrancea
17 nov 2017 632 vizualizări

Jack Sock, Grigor Dimitrov și David Goffin vor întregi careul de ași la Turneul Campionilor

Tenismanul american Jack Sock, numărul 9 mondial, a produs surpriza la Turneului Campionilor de la Londra, la care ia parte pentru prima oară în cariera sa, reușind să se califice în semifinale grație victoriei cu 6-4, 1-6, 6-4 obținută în fața germanului Alexander Zverev, favoritul numărul 3, joi seara, în ultimul meci al Grupei "Boris Becker". Calificat în ultimul moment la competiția de final de sezon a circuitului ATP, datorită succesului înregistrat la turneul Masters 1.000 de  la Paris-Bercy, la sfârșitul lunii octombrie, Jack Sock (25 ani) este primul reprezentant al Statelor Unite care atinge penultimul act la Turneul Campionilor în ultimii zece ani, după Andy Roddick, care a reușit această performanță la ediția 2007.  El se va lupta astăzi pentru un loc în marea finală cu bulgarul Grigor Dimitrov, prezent la rândul său în premieră la acest turneu care reunește cei mai buni opt jucători ai sezonului. În cealaltă semifinală se vor înfrunta elvețianul Roger Federer, numărul 2 mondial, și belgianul David Goffin (8 ATP). Acesta l-a învins, ieri, cu scorul de 6-4, 6-1, pe austriacul Dominic Thiem. Federer, care speră să câștige pentru a șaptea oară în cariera sa Turneul Campionilor, s-a clasat pe primul loc în Grupa "Boris Becker", după ce a obținut joi al treilea succes consecutiv de la debutul competiției, învingându-l cu 6-7 (5/7), 6-4, 6-1 pe croatul Marin Cilic. Pentru prima dată după nouă ani, trei dintre semifinaliști – Goffin, Dimitrov și Sock, ajung în premieră în această fază a Turneului Campionilor. În 2008, ajungeau pentru prima dată în semifinale Novak Djokovic, Andy Murray și Gilles Simon.

Ultimul meci disputat aseară în faza grupelor, Dimitrov – Pablo Carreño, n-a mai avut importanță în privința calificării. Programul semifinalelor, care pot fi urmărite pe DigiSport este: Roger Federer (Elveția) – David Goffin (Belgia) – ora 16:00; Grigor Dimitrov (Bulgaria) – Jack Sock (SUA) – ora 20:00). La dublu, perechea Oliver Marach / Mate Pavic (Austria / Croația) a învins cu 6-4, 6-4 pe Bob și Mike Bryan (SUA).

* Jucătoarea Mihaela Buzărnescu (68 WTA) s-a calificat, ieri, în semifinalele turneului ITF de la Toyota (Japonia), cu premii în valoare totală de 60.000 de euro. În sferturi, Mihaela a învins-o cu 6-3, 6-3 pe japoneza Haruka Kaji (322 WTA), într-o oră și 20 de minute. În semifinale, ea se va confrunta cu jucătoarea chineză Lu Jiajing (229) care a dispus cu 6-1, 6-7, 6-4 de cunoscuta jucătoare britanică Laura Robson (241), fost număr 27 mondial în 2013. Celelalte sferturi s-au încheiat cu rezultatele: Junri Namigata (Japonia, 221) – Dalma Galfi (Ungaria, 226) 4-6, 7-6, 6-3; Tamara Zidansek (Slovenia, 149) – Miharu Imanishi (Japonia, 223) 6-3, 6-2.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.